fbpx
Nyomj Entert







Az MVRDV tervezte Wrocław legújabb kreatív központját

A folyóparton álló, 19. századi épületet kortárs kiegészítésekkel gondolta újra a sztárépítészeti csoportnak számító MVRDV iroda.

Słodowa szigete eddig is Wrocław egyik legkülönlegesebb pontjának számított, a Concordia Design épületének átadása után pedig kétségtelenül bebetonozta a helyét a lengyel város legmenőbb negyedei közé. Ezt erősíti Nathalie de Vries, a holland MVRDV iroda egyik alapító építésze is, aki elmondta, a 19. századi épület kreatív inkubátorházzá alakítása során éppen ezt a célt tartották szem előtt.

Fotók: Juliusz Sokołowski

Bár az új épületben a modern elemek kerültek túlsúlyba, az összhatás mégis szimmetriát és harmóniát sugall, hiszen az új homlokzat kiosztása méltón követi a régi arányait. A fényes és tágas terek között kávézó, rendezvényhelyszín, és co-working irodák kaptak helyet, de valószínűleg a tetőterasz lesz az a pont, ami a helyieket legerősebben vonzza majd az épületbe.

Forrás: designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük