#welcomeonboard | Bon Dia Soft Serve

#welcomeonboard | Bon Dia Soft Serve

Ha sokszor elsétáltok a Madách téren, biztosan betértetek már a My Little Melbourne kávézóba, hogy elfogyasszátok azt a kávékülönlegességet, amit a legjobban szerettek. Most nem kávéról, hanem igazi fagylaltspecialitásokról fogunk nektek mesélni, amelyek új szintre emelik a fagyizás élményét. Itt van a Bon Dia Soft Serve!

Balázsi Diána és Balázsi Péter igazán vállalkozó szellemű egyéniségek, akik több szerelemprojektbe is belevágnak. Így jött létre még 2012-ben a My Little Melbourne a kávé szerelmeseinek, ahol rengeteg kávékülönlegességek közül válogathatunk. Elmondásuk szerint mindig is csak egy szál választotta el őket attól, hogy egy fagylaltozót is megvalósítsanak.


Ahogy a My Little Melbourne kávéjaiban is tetten érhetjük Barcelona iránti szeretetüket, ez a fagyik esetében sincs másképp. A Bon Dia (ami katalánul annyit tesz, mint „Szép napot!”) kifejezés megütötte a fülüket, és úgy gondolták, hogy ez tökéletesen passzolni fog speciális, soft-serve fagylaltjaikhoz. Emellett a szörfözés és a deszkázás életérzése is ámulatba ejti őket, amiknek hangulatát szintén meg szeretnék idézni fagylaltjaik által – nem mellesleg Péter is deszkázik.

De mit kell tudni a fagyikról? Mivel soft-serve, vagyis lágy fagylaltokról van szó, ezért helyben készülnek, ráadásul magas minőségű, olasz alapanyagokból. Egyelőre öt-hat ízesítés közül válogathatunk, mint például a White Flower nevű, tejszínalapú íz, a Panna Rose, ami málna, licsi és rózsa elegye, vagy az Emma Green, amely pedig pisztácia és matcha keverékéből készül, hogy csak néhány példát említsünk.

Az ötletgazdák azt is elárulták, hogy hamarosan egy mangó és yuzu társításából készült új ízesítést is kipróbálhatunk. További jó hír, hogy a fagylaltok gluténmentesek, valamint agavé és nádcukor felhasználásával készülnek, így a gluténérzékenyek és a cukorfogyasztásukra odafigyelők is megkóstolhatják őket. Ha ez még mindig nem lenne elég, a fagyikhoz különböző toppingokat is kérhetünk, illetve választhatunk, hogy lebomló pohárból vagy fekete színezésű tölcsérből fogyasztjuk el a jeges édességet.

Egy kicsit kanyarodjuk vissza a kávéhoz is: ha szeretnétek jobban belemerülni a kávékultúra világába, jó hírünk, hogy Péter és Dia egy baristaiskolát is elindított. Az ezt elvégzők maguk is elkápráztathatják szeretteiket és ismerőseiket a saját készítésű, finom kávékkal. További információt a baristaképzésről ezen a linken tudtok elérni. Addig is térjetek be a Bon Dia Soft Serve fagylaltozóba, és fedezzétek fel kedvenc ízeiteket!

Bon Dia Soft Serve | Instagram
My Little Melbourne | Web | Instagram
Barista School Budapest | Web

továbbiak
HIGHLIGHTS | Szakrális design
design

HIGHLIGHTS | Szakrális design

szakrális lat 1. isteni, szent; természetfeletti eredetű 2. vall a szentségekkel kapcsolatos 3. egyházi jellegű (vö. sacralis) – olvashatjuk az Idegen szavak és kifejezések szótárában. Az emberiség történetében számtalan olyan tárgyat tudnánk felsorolni, melyeknek – valamilyen különös oknál fogva – másfajta figyelmet szentelünk, másképp nézünk rájuk. Olyan tárgyak ezek, melyek ugyan fizikai környezetünkben
A hét kedvenc enteriőrjei_18 | Nyaralók
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_18 | Nyaralók

Hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Nyár közepe van, így elég nehéz másra gondolni, mint a vakációra – ezért erre a hétre álmaink nyaralóhelyeit válogattuk össze. Hűvös barlangnyaralók [https://www.
Moholy-Nagy 125 | MOME
design

Moholy-Nagy 125 | MOME

„A jövő fénye” címmel rendhagyó audiovizuális kampánnyal ünnepli a MOME névadója születésének 125. évfordulóját 125 évvel ezelőtt, július 20-án született Moholy-Nagy László, a nagy szellemi és technikai újító, világhírű magyar művész. Munkásságát a világ számos országában jól ismerik, művei az aukciókon rekordáron forognak, az alkotásaiból összeállított kiállítások London, New York,