fbpx
Nyomj Entert

Befogadóbbá vált a poznańi városháza | Atelier Starzak Strebicki

Poznań városának történelmi részén található az épület, amely egy hat éven át tartó átalakulás keretében frissült fel: belül világos enteriőrök jelzik a megújulást, egykori parkolója területén pedig mozgatható utcabútorokkal is ellátott, megbeszélésekre is alkalmas park található.

A városháza megújítása az udvarban található volt parkoló átalakításával kezdődött meg 2015-ben, ezt a történelmi C épület átalakítása követte. Az Atelier Starzak Strebicki építészei igyekeztek megtalálni a rejtett potenciált az épületben, miközben olyan anyagokat használtak fel, amelyek a történelmi múltra és az egykori építészeti sajátosságokra reflektálnak.


Az első emeleten téglacsempét és kőcserepet használtak burkolatként, míg a másodikon a tölgyfa padlózat meleg árnyalata alkot kontrasztot a fehér falakkal. A legfontosabb történelmi elemeket megtartották, a funkcionális elrendezésen változtattak a legtöbb helyen. A felújítás célja volt az is, hogy inkluzívabbá váljon az épület, nyisson a helyiek és a turisták felé egyaránt.

Atelier Starzak Strebicki | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük