Betonház |  Ljubljana, Szlovénia

Betonház | Ljubljana, Szlovénia

Otthonként és alkotóműhelyként is funkcionál az a gyönyörű családi ház, melyet egy keramikus számára tervezett a szlovén ARHITEKTURA építésziroda.

A Ljubljana külvárosában található „Home for a Ceramic Designer” pont olyan lényegretörő, mint a neve. A szlovén ARHITEKTURA építésziroda célja az volt, hogy kapcsolatot teremtsen az életterek, a kerámiaműhely és a környezet között.

Ezt az U-alakú alaprajz teszi lehetővé: a három különböző egység (nappali-konyha, hálószobák és műhely) padlótól plafonig tartó üvegfalai egy közös belső udvarra nyílnak.

A házat kívülről és belülről is natúr paletta határozza meg, mind az anyagok, mind a színek tekintetében. Külső burkolatnak sima betonpallókat választottak a tervezők, amit terazzo járólapokkal egészítettek ki.

Ami kint a beton, az bent a natúr fa, melyet fehér falak és szürke bútorok egészítenek ki. Az egész enteriőr zen nyugalmat áraszt, a műhely pedig különösen ideális alkotótér a rengeteg fénnyel és a display szerűen elhelyezett kerámiákkal.

Forrás: dezeen

továbbiak
Bemutatkozik a Vengru tavaszi-nyári táskakollekciója
design

Bemutatkozik a Vengru tavaszi-nyári táskakollekciója

Szerda este mutatja be a Vengru friss táskakollekcióját. A 2020-as tavaszi-nyári ‘Into the Wild’ kollekció darabjainál – ahogy az elnevezésből is kiderül – az állatminták és a natúr színek dominálnak, mindemellett a márkától megszokott kifinomult játékosság sem marad el. Új tavaszi-nyári táskakollekciótok az ’Into the Wild’ elnevezést kapta. Mi inspirált Benneteket a
Nap és kavics - itt az új Manuela kollekció
design

Nap és kavics - itt az új Manuela kollekció

Meleg narancs és natúr tónusok, játékos, de mégis kifinomult, elegáns formák, nyár, vakáció és szabadság: ilyen Manuela új tavaszi-nyári kollekciója, a Sun Stones, vagyis a „Napkő”. Interjú Maráczy Manuelával, a márka alapítójával és tervezőjével. Meleg homok, narancssárga kavicsok és napsütés: kollekcióidra jellemző, hogy nem követed a szezonális trendeket, hanem a
CEE_RO | mcsk illusztrációi
east

CEE_RO | mcsk illusztrációi

Önreflexió, társadalomkritika és egy különös haj nélküli figura: Ilyés Mariann (művész nevén mcsk) illusztrációi sajátos vizuális iróniával reflektálnak a mindennapi életünkből kiragadott jelenetekre, helyzetekre és különböző társadalmi problémákra. Interjú! Biztos sokan kérdezték már, de honnan jön az mcsk elnevezés? Vicces, tényleg sokan megkérdezik, pedig nagyon egyszerű. Az mcsk a macska