Bogdan Anghel | Modernista Bukarest

Bogdan Anghel | Modernista Bukarest

Pasztell rózsaszín és geometriai építészeti formák, növényzettel benőtt betonfelületek, jellegzetes csigalépcsők: Bogdan Anghel, Modernist Bucharest című fotósorozatában romantikus nosztalgiával örökíti meg Bukarest modernista építészeti örökségét, és hívja fel a figyelmet annak fokozatosan romló állapotára.

Bukarest városképe nagyon összetett. Az egységes városi részletek mellett a rend keveredik a káosszal, a régi az újjal, az egyszerű a meghökkentővel, a modern a hagyományossal. A román fővárosban több korszak lenyomata is felfedezhető, olyan építészeti stílusok vannak jelen egyszerre mint a neoklasszikus, a bizánci, a neoromán vagy neogótikus, és a modernizmus.

Bogdan Anghel fotóművész számára ebben a „zűrzavarban” a modernista épületek jelképezik a harmóniát és az egyszerűséget. Nosztalgikus fotósorozatában a képek őszinteségét tovább hangsúlyozza, hogy Bogdan nem a digitális fotózást választotta – képeit 35 mm-es filmre készíti. A sorozat célja nem csak a modernista építészet esztétikája előtti tisztelgés, hanem figyelemfelhívás az egyes épületek egyre sürgetőbb megóvására.

Forrás: freundevonfreunden.com

Bogdan Anghel web | Bogdan Anghel Instagram

továbbiak
Egy még nagyobb levegő: a világjárvány miatt elhalasztják az OFF Biennálét
art

Egy még nagyobb levegő: a világjárvány miatt elhalasztják az OFF Biennálét

Sorra halasztják el a világ művészeti- és design fesztiváljait, vásárait az egyre drasztikusabb méreteket öltő koronavírus járvány miatt. Sajnos az április 24. és május 31. közé tervezett OFF-Biennálé Budapest [https://offbiennale.hu] is erre a sorsra jutott. > Alig egy hónapja, amikor bejelentettük az OFF-Biennále harmadik kiadását, még nem tudhattuk mennyire
„Be kell vállalni azt, amit gondolunk” | Exiter Diary
design

„Be kell vállalni azt, amit gondolunk” | Exiter Diary

Pöttyök, foltok, csíkok, szókimondó üzenetek, feketén-fehéren. Mészáros Dóri egy grafikai stúdió és egy designer márka fúziójaként tekint saját brandjére, az Exiter Diary-re. A márkát néhány héttel ezelőtt fedeztük fel, és papírmániások lévén azonnal rárepültünk a tuti jegyzettömbökre és noteszekre. Interjú! „Dóri vagyok, tervezőgrafikus, papír-írószer függő, grafomániás jegyzetmegszállott” – így mutatkozol be
Ingyen letölthető design magazinok a karantén idejére
design

Ingyen letölthető design magazinok a karantén idejére

A design és divat magazinok is reagáltak a koronavírusra – a járványra való tekintettel legfrissebb, áprilisi kiadványaikat most mindenki ingyen elolvashatja online. És hát akármennyire is szeretjük a friss printek illatát, a valódi lapozgatás élményét, ennek a gesztusnak most nagyon-nagyon örülünk. Íme a választék: -------------------------------------------------------------------------------- AD France [https://restezchezvous.s3-eu-west-1.amazonaws.