fbpx
Nyomj Entert

Cipzárral a bolygó és az unalmas ruhatárak megmentéséért

Újrahasznosított, sokoldalú és bármikor megváltoztatható – a fenntartható fogyasztás valódi forradalmát javasolta 2019-ben az ukrán NCYZIP márka. A brand újrahasznosított anyagokból készült ruhakészítő koncepciója szembemegy a fast fashion szabályaival és bevonja a fogyasztót az alkotói folyamatba.

Európában átlagosan minden ember tizenhárom kilogramm ruhát dob ki évente és ez a szám egyre csak növekszik. Mása és Natasa, az NCYZIP márka alapítói úgy döntöttek, hogy változtatni szeretnének ezen a statisztikán, méghozzá olyan darabokkal, melyek a hangulatoddal, az időjárással vagy a divatirányzatokkal együtt képesek változni.


Mása és Natasa, a márka alapítói
Forrás: The Village

Megalkották a CNSTR-t, egy olyan ruházati rendszert, amelynek különböző anyagokból készült elemei sokféle módon állíthatók össze egyedi ruhadarabokat alkotva. Az újrahasznosított anyagokból készült elemek cipzárak segítségével bármikor összerakhatók és szétszedhetők, így mellényedből lehet ruha, dzseki vagy overál, tehetsz rá kapucnit vagy egy másik ujjat, ha épp úgy tartja kedved. A márka célja, hogy ezzel a flexibilis rendszerrel megváltoztassák a fogyasztási szokásokat és tudatosabbá tegyék a ruhavásárlást.

NCYZIP | Web | Facebook | Instagram | Youtube

Forrás: The Village

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük