Cipzárral a bolygó és az unalmas ruhatárak megmentéséért

Cipzárral a bolygó és az unalmas ruhatárak megmentéséért

Újrahasznosított, sokoldalú és bármikor megváltoztatható – a fenntartható fogyasztás valódi forradalmát javasolta 2019-ben az ukrán NCYZIP márka. A brand újrahasznosított anyagokból készült ruhakészítő koncepciója szembemegy a fast fashion szabályaival és bevonja a fogyasztót az alkotói folyamatba.

Európában átlagosan minden ember tizenhárom kilogramm ruhát dob ki évente és ez a szám egyre csak növekszik. Mása és Natasa, az NCYZIP márka alapítói úgy döntöttek, hogy változtatni szeretnének ezen a statisztikán, méghozzá olyan darabokkal, melyek a hangulatoddal, az időjárással vagy a divatirányzatokkal együtt képesek változni.


Mása és Natasa, a márka alapítói Forrás: The Village

Megalkották a CNSTR-t, egy olyan ruházati rendszert, amelynek különböző anyagokból készült elemei sokféle módon állíthatók össze egyedi ruhadarabokat alkotva. Az újrahasznosított anyagokból készült elemek cipzárak segítségével bármikor összerakhatók és szétszedhetők, így mellényedből lehet ruha, dzseki vagy overál, tehetsz rá kapucnit vagy egy másik ujjat, ha épp úgy tartja kedved. A márka célja, hogy ezzel a flexibilis rendszerrel megváltoztassák a fogyasztási szokásokat és tudatosabbá tegyék a ruhavásárlást.

NCYZIP | Web | Facebook | Instagram | Youtube

Forrás: The Village

továbbiak
Különleges pop-up üzletek | TOP 5
design

Különleges pop-up üzletek | TOP 5

Megszokottól eltérő nyitvatartás, exkluzív programok és lehengerlő design: egy pop-up üzlet esetében mindhárom jellemző megállja a helyet. Ma már Kelet-Európa szerte is számtalan izgalmas példáját találjuk az eredetileg Amerikában hódító, meghatározott ideig nyitva tartó, eseményekkel színesített pop-up store-oknak. Mai válogatásunkban kelet-európai kedvenceinket gyűjtöttük össze. LODOVNIA | Poznań A 2009-ben alapított Mode:
East by KONNTRA | 5 hely, ami rád is inspirálóan fog hatni
east

East by KONNTRA | 5 hely, ami rád is inspirálóan fog hatni

Történelmi városközpont, tengerpart, valamint egy Ljubljanában és egy Zágrábban található, különleges bár is helyet kapott a KONNTRA új ajánlójában. East by sorozatunk legújabb részében a Szlovéniában, Macedóniában és Horvátországban tevékenykedő építészeti stúdió olyan helyeket ajánlott, amelyek szakmai útjának mérföldköveihez kapcsolódnak. Új cikksorozatunkban egy-egy város bemutatására fókuszálunk, de a KONNTRA építészeti
Felnőtteket is bevonó játszótérrel bővült a berlini Zsidó Múzeum
architecture

Felnőtteket is bevonó játszótérrel bővült a berlini Zsidó Múzeum

A berlini Zsidó Múzeumban található új ANOHA Gyermekvilág elnevezésű játszótér nemcsak a gyerekeknek készült, a felnőtteket is megszólítja. Az interaktív tér Kreuzberg kerületben egy korábbi virág-nagykereskedésben kapott helyet, és annak koncepciója Noé bárkájának történetéből inspirálódik. Mutatjuk! A Noé bárkáját rekonstruáló építményt az amerikai Olson Kundig építészeti és tervezőiroda álmodta meg: