fbpx
Nyomj Entert







Családi ház egy folyó partján | Bogdanova Bureau

A ukrán Vinnicja városának közelében, a Déli-Bug folyó partján található ez a családi ház, amelynek esztétikai koncepcióját a festői táj ihlette. A Vin House kialakításáért a Bogdanova Bureau építész iroda felelt.

A Vin House egy olyan család számára készült, melynek tagjai a városi közegből kiszabadulva szerettek volna közelebb kerülni a természethez. A projektben az egyik legnagyobb kihívást az idő rövidsége jelentette, ugyanis mindössze tizenegy hónap állt az építészek rendelkezésére ahhoz, hogy a család új otthonába költözhessen.

„Amikor először látogattunk el a helyszínre, azonnal elbűvölt minket. Szerettünk volna ott maradni, kinyitni egy üveg bort és élvezni, ahogyan virrad a nap a folyó felett, majd lemegy az erdő mögött. Így kapta ez a ház a Vin House elnevezést” – mondta el Olga Bogdanova, a Bogdanova Bureau főépítésze.

Az épület egy dombon helyezkedik el, amely a Déli-Bug folyó felé néz: homlokzata üvegborítást kapott, így teljes kilátást biztosít a vízre és a környező vidékre. A ház szerkezete két szárnyra oszlik: keleti részén a lakóterek, a konyha és egy gardrób találhatók, míg a nyugati szárnyba gyógyfürdő és medence került. A ház középső részén a tervezők egy átriumot is kialakítottak, ahol a család tölgyfája nevelkedik. A medence különlegességei közé tartozik, hogy egy része az épületen kívülre esik és úgy tervezték, hogy az év minden szakában használható legyen.

A belső tér központi helyisége a nappali, amelynek karakterét a hat méter belmagasságú mennyezeten függő Focus kandalló adja, körülötte pedig szélcsengő formavilágát idéző világítótestek is helyet kaptak, amelyeket kifejezetten a Vin House enteriőrjébe terveztek.

A ház egyébként alig díszített: további dekorációs megoldásként az első emeleti üvegkorlátot körülölelő, élő növénykompozíció emelhető ki. A hálószobákat és egyéb tereket a nyugodt, szürke és bézs színpaletta jellemzi, teljes összhangban a sötét tónusú, diófából készült elemekkel.

A teljes kényelmet a házat körbevevő tágas terasz is biztosítja, amelyen egy pihenő-, társalgó- és étkezőzóna is található. A teraszról egy tizenöt méteres híd vezet a folyó felett lebegő pavilonra, ami a meditáció és feltöltődés helyszíneként szolgál.

Bogdanova Bureau | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük