Diótörőtől az erdei sétáig | Hype&Hyper karácsonyi programajánló

Diótörőtől az erdei sétáig | Hype&Hyper karácsonyi programajánló

December végén mind valahol az őrült kapkodás és a már-már kötelező lelassulás között egyensúlyozunk, ám szerencsére ez az az időszak, amikor végre jut egy kis idő a családunkra, barátainkra és nem utolsósorban saját magunkra is. A Hype&Hyper csapatának tagjai most olyan programokat ajánlanak a karácsony előtti, vagy éppen a két ünnep közötti időszakra, amelyek segítenek az ünnepekre hangolódni, kikapcsolódni és természetesen új élményeket gyűjteni!


Forralt bor és kézműves ajándékok

Az ünnepek előtti napok a készülődés mellett sokszor kapkodással, rohanással is járnak, ezért van, hogy az ajándékok beszerzése az utolsó pillanatra marad. Szerencsére ebben az esetben is választhatjuk a különleges, kézzel készített meglepetéseket, hiszen a szentestét megelőző napokban is ellátogathatunk olyan karácsonyi vásárokba, mint a december 21-i MOME Fair, ahol több mint 50 tervezőszakos hallgató munkái közül válogathatnak a látogatók. A printek, ékszerek, kerámiák, kiegészítők és ruhák mellett forralt bor és tombola is várja majd az érdeklődőket!

Szilágyi Anna, gyakornok


Kiindulási pont: Az Ön tartózkodási helye.

Úti cél: A legközelebbi erdő.

Öltözködés: Réteges.

Hívhatod mindfullness gyakorlatnak, nordic walking-nak, shinrin-yoku-nak (fancy nevén ’forest bathing’), vagy egyszerűen erdei sétának, a lényeg, hogy engedd el a téli fészked, menekítsd ki magad az agyzsibbasztó tech-zajból, és a város bizsergése helyett masszírozd meg a lelked a természet jóságával. Az örökzöldek a téli erdő szuperhősei. Nem elég, hogy megszínezik a tájat, de még finom aromájú, természetes immunerősítő hatású illóolajokkal is megbolondítják a levegőt. Nesze neked aromaterápia! Egyébként a téli erdőre, bármilyen meglepő, de még a szemeid is szomjaznak. Meglátod, amint felemeled a fejed a mobil-laptop-Netflix szentháromságából, és elhagyod a szárazzá fűtött levegővel teli miniverzumod, a szemeid is fellélegeznek! És akkor még ott van az érintetlen hó meditatív ropogása (drukkoljunk együtt, hogy essen!), vagy a jó öreg szaunázás, ami kiolvasztja belőlünk a home office minden szomorúságát.

Szefcsik Dóra, fordító


Séta az Andrássy úton

Számomra a legnagyobb kikapcsolódást mindig egy belvárosi séta jelenti, finom kávéval a kézben. Nincs ez máshogy karácsonykor sem, sőt! Budapest legszebb utcái ilyenkor mesebeli fényekben tündökölnek, így az Andrássy út is, mely talán a legméltóságteljesebben viseli az ünnepi díszítést. A sugárúti sétát ráadásul össze lehet kötni az ajándékkereséssel is – az Írók Boltja örök kedvenc, a mennyei kávét pedig a Flow-ból érdemes beszerezni.

Bényi Lilla, gyakornok


Ha karácsony, akkor  diótörő

Az ünnepi időszak szerintem a fények, a mindent átjáró fahéj illat és a bejgli hegyek mellett  szorosan összefügg a varázslattal. És mi lehetne varázslatosabb, mint egy olyan történet, amelyben keveredik álom és valóság? Csajkovszkij gyönyörű zenéje, a balett-táncosok, és a csodálatos díszlet is arról gondoskodik az Erkel Színházban, hogy egy pár órára kiszakadjunk a mindennapokból. Nagyon jó program lehet a két ünnep között, ráadásul ajándék ötletnek sem utolsó!

Kovács-Vass Réka, olvasószerkesztő


A Velencei-tó télen

Sokak nyári emléke és fiatalkora kötődik a velencei-tavi fatáborokhoz és üdülőkhöz, éppen ezért télen sokkal kevésbé szokás meglátogatni Magyarország egyik apró ékszerdobozát. Pedig télen is tartogat szépségeket a környék, csak máshogy, mint a melegebb évszakban. Húzzunk egy vastag kabátot és tegyünk egy kis túrát Sukoró és Nadap között, az ebédet elfogyaszthatjuk a velencei Otthonka étteremben, amit egy tóparti séta követhet és egy jó sütemény a déli part valamelyik kávézójában. Ha van kutyánk, adjunk rá pórázt és ne hagyjuk ki az elményekből!

Heincz Barnabás, szerző


továbbiak
Utolsó pillanatos ajándék ötletek,  hazai márkákból válogatva
art

Utolsó pillanatos ajándék ötletek, hazai márkákból válogatva

Elérkeztünk a várva várt karácsonyi héthez, így már csak az ünnepekre hangolódás és a konyhában való sürgés-forgás maradt hátra, hiszen az ajándékok már beszerezve bujkálnak a szekrényben. Vagy mégsem? A december az a hónap, mikor máshogyan telik az idő, egyszerűen észrevétlenül elrepül, így előfordul, hogy nem sikerül időben beszerezni az
Téli kastélyhotelek, akár a mesékben
east

Téli kastélyhotelek, akár a mesékben

Hiába sokunk által nem túl kedvelt évszak a tél, de ez az egyik legelbűvölőbb időszaka az évnek – a havas táj, a kandallóban pattogó tűz és a bekuckózás bája hamisíthatatlan élményt nyújt mindenki számára. Ám akárhol megteremthetjük ezt a meghitt érzést, bizonyos helyszínek mégis tovább tudják fokozni ezt a varázst. Mai
A modern konyha szentsége: fali kerámiák Lengyelországból
poland

A modern konyha szentsége: fali kerámiák Lengyelországból

A lengyel FRØPT márkáról már korábban is beszámoltunk, ugyanis egy okos és mutatós koncepciót dolgoztak ki az egyen konyhák problematikájának áthidalására: egyedi bútorfrontokat kínálnak meglévő IKEA bútorrendszerekhez, ami által a konyha igazodik a tulajdonos személyiségéhez, nem pedig fordítva. Legújabb kollaborációjukban szintén a konyha fogalmát értelmezik újra. Ania Nogalska illusztrátorral közösen