fbpx
Nyomj Entert

Diótörőtől az erdei sétáig | Hype&Hyper karácsonyi programajánló

December végén mind valahol az őrült kapkodás és a már-már kötelező lelassulás között egyensúlyozunk, ám szerencsére ez az az időszak, amikor végre jut egy kis idő a családunkra, barátainkra és nem utolsósorban saját magunkra is. A Hype&Hyper csapatának tagjai most olyan programokat ajánlanak a karácsony előtti, vagy éppen a két ünnep közötti időszakra, amelyek segítenek az ünnepekre hangolódni, kikapcsolódni és természetesen új élményeket gyűjteni!


Forralt bor és kézműves ajándékok

Az ünnepek előtti napok a készülődés mellett sokszor kapkodással, rohanással is járnak, ezért van, hogy az ajándékok beszerzése az utolsó pillanatra marad. Szerencsére ebben az esetben is választhatjuk a különleges, kézzel készített meglepetéseket, hiszen a szentestét megelőző napokban is ellátogathatunk olyan karácsonyi vásárokba, mint a december 21-i MOME Fair, ahol több mint 50 tervezőszakos hallgató munkái közül válogathatnak a látogatók. A printek, ékszerek, kerámiák, kiegészítők és ruhák mellett forralt bor és tombola is várja majd az érdeklődőket!

Szilágyi Anna, gyakornok


Kiindulási pont: Az Ön tartózkodási helye.

Úti cél: A legközelebbi erdő.

Öltözködés: Réteges.

Hívhatod mindfullness gyakorlatnak, nordic walking-nak, shinrin-yoku-nak (fancy nevén ’forest bathing’), vagy egyszerűen erdei sétának, a lényeg, hogy engedd el a téli fészked, menekítsd ki magad az agyzsibbasztó tech-zajból, és a város bizsergése helyett masszírozd meg a lelked a természet jóságával. Az örökzöldek a téli erdő szuperhősei. Nem elég, hogy megszínezik a tájat, de még finom aromájú, természetes immunerősítő hatású illóolajokkal is megbolondítják a levegőt. Nesze neked aromaterápia! Egyébként a téli erdőre, bármilyen meglepő, de még a szemeid is szomjaznak. Meglátod, amint felemeled a fejed a mobil-laptop-Netflix szentháromságából, és elhagyod a szárazzá fűtött levegővel teli miniverzumod, a szemeid is fellélegeznek! És akkor még ott van az érintetlen hó meditatív ropogása (drukkoljunk együtt, hogy essen!), vagy a jó öreg szaunázás, ami kiolvasztja belőlünk a home office minden szomorúságát.

Szefcsik Dóra, fordító


Séta az Andrássy úton

Számomra a legnagyobb kikapcsolódást mindig egy belvárosi séta jelenti, finom kávéval a kézben. Nincs ez máshogy karácsonykor sem, sőt! Budapest legszebb utcái ilyenkor mesebeli fényekben tündökölnek, így az Andrássy út is, mely talán a legméltóságteljesebben viseli az ünnepi díszítést. A sugárúti sétát ráadásul össze lehet kötni az ajándékkereséssel is – az Írók Boltja örök kedvenc, a mennyei kávét pedig a Flow-ból érdemes beszerezni.

Bényi Lilla, gyakornok


Ha karácsony, akkor diótörő

Az ünnepi időszak szerintem a fények, a mindent átjáró fahéj illat és a bejgli hegyek mellett szorosan összefügg a varázslattal. És mi lehetne varázslatosabb, mint egy olyan történet, amelyben keveredik álom és valóság? Csajkovszkij gyönyörű zenéje, a balett-táncosok, és a csodálatos díszlet is arról gondoskodik az Erkel Színházban, hogy egy pár órára kiszakadjunk a mindennapokból. Nagyon jó program lehet a két ünnep között, ráadásul ajándék ötletnek sem utolsó!

Kovács-Vass Réka, olvasószerkesztő


A Velencei-tó télen

Sokak nyári emléke és fiatalkora kötődik a velencei-tavi fatáborokhoz és üdülőkhöz, éppen ezért télen sokkal kevésbé szokás meglátogatni Magyarország egyik apró ékszerdobozát. Pedig télen is tartogat szépségeket a környék, csak máshogy, mint a melegebb évszakban. Húzzunk egy vastag kabátot és tegyünk egy kis túrát Sukoró és Nadap között, az ebédet elfogyaszthatjuk a velencei Otthonka étteremben, amit egy tóparti séta követhet és egy jó sütemény a déli part valamelyik kávézójában. Ha van kutyánk, adjunk rá pórázt és ne hagyjuk ki az elményekből!

Heincz Barnabás, szerző


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük