fbpx
Nyomj Entert

Divat és művészet találkozása a Pozsonyi úton | Séyli x Illustri

Hatalmas üvegablakokon keresztül árad be a fény a Séyli Boutique-ba, a transzparens kirakat valami olyat sejtet, amit itthon csak keveset látunk. A hely tulajdonosa Ilyés Dorottya, személyi stílustanácsadó tavaly decemberben tíz külföldön töltött év után újra megvetette lábát Budapesten, és egy a párizsi sikket idéző üzletet álmodott meg, amely nemcsak felélesztheti a budapesti butikkultúrát, de izgalmas kollaborációknak is helyet kínál a jövőben. A Séyli x Illustri – Hajdú Anett divatillusztrátor kiállítása április 10-ig látogatható! 


A butikban a különböző külföldi márkák szezonális kollekcióit limitált darabszámban Dorka maga válogatja össze. A sokéves tervezői múltat követően most ez jelenti számára a kreatív játszóteret – egységet teremtve keresni az időtálló és nőies darabokat.

„Számomra a művészet alappillére a kreatív munkának és alkotásnak, ezért is nagyon izgalmas, ha ezt a kettőt, a divatot és a művészetet össze tudom kapcsolni. Én is mindig a művészetből inspirálódom, ennek megfelelően próbálom a butikot is úgy kialakítani, mind design, mind a ruhák, termékek elhelyezésének tekintetében, hogy egy adott hangulatot tükrözzenek, és egységként harmonizáljanak“ – osztotta meg Dorka.

A könnyedén alakítható üzlettér most először kiállítótérré is változott. Dorka víziójának megfelelően a belső tér lehetőséget biztosít, nemcsak divat, de képző-, iparművészeti, és design tematikájú workshopok és kiállítások megrendezésére is.

Anett műterem-galériája, az Illustri szintén Újlipótvárosban található. A több oldalról összefonódó szálak – a helyhez való kötődés és a divat iránti közös szenvedély egyértelművé tette a közös munka lehetőségét. „A divathoz való kötődésem immár több mint tizenöt évre nyúlik vissza. Dorkához hasonlóan én is az öltözék és öltözékkiegészítő tervezés területéről jövök, emellett pedig hét éve foglalkozom kortárs divatillusztrációk készítésével. Ezért is volt olyan magától értetődő, mikor Dorka és Hanna megkeresett“ – mesélte Anett.

A gyakorlatban Imre Hanna művészeti tanácsadó segített összekapcsolni Anett és Dorka munkásságát, a művészeti projektek, kiállítások – így a Séyli x Illustri kollaboráció is – az ő közreműködésével valósulnak meg a butikban. 

A tárlaton három igazán különleges alkotás is feltűnik, amelyeket Anett kimondottan ide készített. Dorka szakmai előéletét tette láthatóvá azzal, hogy a legfontosabb párizsi divattervei közül festett meg néhányat. A további divat- és növényvilág inspirálta illusztrációkat és festményeket a tavaszt megidézve választották ki. Anett könnyed vizuális nyelve és stílusa összhangban van a butik enteriőrjével, visszaköszön a ruhák mintáiban, textúráiban.

Hajdú Anett csodás grafikáit április 10-ig nemcsak megcsodálhatjuk, de akár haza is vihetjük. Az illusztrációkba könnyű beleszeretni, mert azok teljes harmóniában vannak környezetükkel – a divat és (szín)hangulatok inspirálta kompozíciók éppúgy megférnek magazinokban, mint termékcsomagolásokon, reklámfilmekben, de akár az otthonunk falán is. A tárlaton nemcsak mi gazdagodhatunk (élménnyel és/vagy egy egyedi divatillusztrációval), de a képek megvásárlásával támogathatjuk a Budapest Bike Maffia munkáját. A háborús helyzetre reagálva Anett a képek eladásából befolyt teljes összeget a civil szervezetnek ajánlja fel.


Fotók: Gaál Dániel

SÈYLI boutique | Web | Facebook | Instagram
Ilyés Dorottya | Web | Instagram
Illustri | Facebook | Instagram
Hajdú Anett | Web | Instagram
Imre Hanna | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük