Kiegészítők egy stílusos bankrabláshoz: fashion for bank robbers | #DIVE

Kiegészítők egy stílusos bankrabláshoz: fashion for bank robbers | #DIVE

Carina Shoshtary ékszertervező sosem gondolta volna, hogy az általa létrehozott Instagram oldal pár éven belül kortárs képzőművészek, designerek, divattervezők közös platformjává válik, ahol együttesen osztozhatnak a maszkok szeretetében. DIVE cikksorozatunk legújabb epizódjában ismét merülésre invitálunk, ezúttal a különleges maszkok világába. Dive in!


Kéthetente megjelenő DIVE cikksorozatunkban alámerülünk az Instagram zavaros vizében, és olyan fiókokat hozunk el nektek, amiket érdemes követnetek.


Renata RainsThe first lovers, Adam and Lilith, USA

Carina Shohstary Németországban élő művész 2017-ben kezdett el maszkokat és különböző fejdíszeket készíteni, ugyanis már egy ideje foglalkoztatta ez a különleges terület, amely mély filozófiai rétegekig vezet. Nem sokkal később létrehozta fashion for bank robbers elnevezésű Instagram oldalát, amely azóta is platformként szolgál minden olyan művész számára, aki fejdíszekkel vagy maszkokkal foglalkozik. Bár kezdetben azért hozta létre az oldalt, hogy önmaga számára inspirációt gyűjtsön, mára már a világ minden pontjáról érkeznek hozzá képek a művészvilág különböző szegleteiből, legyen az a divat, a formatervezés, vagy éppen a képzőművészet.

Miya TurnbullSelf-Portrait (Layers of Self), 2022

Elmondása szerint a maszkok és fejdíszek világa nagyon hálás terület. „Az a tény, hogy a mindennapi életben, a kalapok kivételével általában nem viselünk fejdíszeket, sem maszkokat, nagyobb szabadságot ad a művészeknek, hogy különös és rendkívüli darabokat alkossanak” – magyarázta Carina.

A maszkoknak és minden másnak, ami az arc elfedésére, vagy kiegészítésére szolgálnak, különösen érdekes helyzete van a mai világunkban, ahol az identitás és az autenticitás központi kérdéssé vált, amivel kapcsolatban gyakran ellentmondásokba ütközhetünk.

A maszkok szerepét sokféleképpen lehet értelmezni, ugyanis alkalmasak arra, hogy viselőjük elrejtőzzön mögöttük, hogy védelmet vonjon maga köré a külvilággal szemben, azonban arra is alkalmasak lehetnek, hogy viselőjüknek, vagy tervezőjüknek valamilyen belső tulajdonságát, elképzelését felnagyítva bemutassák.

Giacomo Bevanati
Basqo Bim, USA

Kurátori munkáját a mai napig leginkább saját érdeklődése határozza meg, szeretne minél több általa értékesnek és izgalmasnak vélt művészt bemutatni. Emellett különösen szereti, ha az alkotásokban talál valami mágikus vagy mitológiai elemet is. Bár az első két évben nem igazán alakultak ki személyes kapcsolatai az általa bemutatott művészekkel, mára igazi közösség verbuválódott az Instagram oldal köré.

Mikel Archila, Mexico
Renata RainsAutumn, USA

Két hét múlva egy újabb Instagram-oldal háttértörténetével jelentkezünk, addig is merüljetek el DIVE sorozatunk előző részében, amelyben Women & The Wind instagram oldalt mutattuk be.

Fashion for Bank Robbers | Instagram | Patreon

Forrás: vogue, glanzundkante

továbbiak
Új kollekcióval ünnepli 80. születésnapját az IKEA
design

Új kollekcióval ünnepli 80. születésnapját az IKEA

1943. július 28-án, a mindössze 17 éves Ingvar Kamprad megalapította az IKEA-t a svédországi Älmhultban. Az évforduló alkalmából a vállalat a 80 évnyi vállalkozószellemet, innovációt, valamint a közös alkotást ünnepli, és a korábbi ikonikus termékeket újragondolva új kollekcióval köti össze a múltat a jövővel. Kezdetben az IKEA egy kisvállalkozásként működött:
Az orosz társadalom halál kultuszáról—interjú Andrej Makaricsevvel
stratégia

Az orosz társadalom halál kultuszáról—interjú Andrej Makaricsevvel

Az orosz társadalom széttöredezett, atomizált, és nem hisz a kollektív közösségi fellépésben—mondta Andrej Makaricsev, a Tartui Egyetem professzora, aki egy évtizede hagyta el Oroszországot. Kifejti, hogy Oroszország a múlt században hogyan veszítette el népességének hatalmas részét, és még sok minden mást is. Nagyinterjú a Hype&Hyperen. Tíz évvel ezelőtt
Az a szabály, hogy nincs szabály – MÓR24
lifestyle

Az a szabály, hogy nincs szabály – MÓR24

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy az evés komplex élmény. Számítanak az ízek, az étel látványa, a fogások sorrendje, de az is, hogy hol és milyen környezetben fogyasztjuk el a tányérok tartalmát. A jó recept nem mindig bonyolult, sőt – ha van elég kísérletező kedv, na meg folyton fejlődő tudás, az már-már