Szelek szárnyán: Women & the Wind | #DIVE

Szelek szárnyán: Women & the Wind | #DIVE

Három szenvedélyes nő egy napon elindult, hogy mélyen szunnyadó kalandvágyukat a valóságban is megéljék, a tengert átszelve egy ötvenéves katamarán, a Mara Noka fedélzetén. DIVE cikksorozatunk legújabb epizódjában ismét merülésre invitálunk, ezúttal valóban az óceánok habjai közé. Dive in!


Kéthetente megjelenő DIVE cikksorozatunkban alámerülünk az Instagram zavaros vizében, és olyan fiókokat hozunk el nektek, amiket érdemes követnetek.


Alizé a hajón

A utazás története a hajó kapitányával, Kiana Weltziennel kezdődik, aki korábbi hivatását hátrahagyva úgy döntött, hogy egészen más életet kezd. Először 2017-ben találkozott a Mara Nokával a panamai öbölben, és azonnal tudta, hogy ez az a hajó, ami hozzá tartozik. Annak ellenére, hogy korábban sosem került szorosabb kapcsolatba a hajózással vagy akár a tengerrel, egyértelmű volt, hogy ez az ő útja. Így 2018-ban, a vízi jármű megvásárlásával megalakult a szövetség a fiatal nő, illetve a nagy tapasztalattal és történelemmel bíró hajó között, hogy közösen nyakukba vegyék a tengert, és elinduljanak első útjukra a Karib-térségben.

A Mara Noka

Kiana azonban ma már nem egyedül szeli a hullámokat, ugyanis az időközben két útitársra is szert tett. Alizé Jireh, a dominikai fotós és filmkészítő önmagát leginkább megfigyelőként tartja számon, és arra törekszik, hogy az emberi sebezhetőség minél szélesebb spektrumát, illetve minél több szépségét felfedje művészete által. Igyekszik nyitott szemmel járni a világban, hogy annak minél több szegeltét megmutathassa. Bár korábban sosem hajózott, mindig is vágyott rá, hogy egyszer tengeri utazásra induljon, így ez a kaland igazi valóra vált álom számára.

A három nő

A legénység harmadik tagja Lærke Heilmann dán művész és környezetvédő, aki gyermekkorának nyarait javarészt vitorlázással töltötte, így már korán kialakult benne a nagy kékséggel való kommunikáció képessége. Jelenleg a Kanári-szigeteken, Fuerteventurán él, és koordinátorként dolgozik a Clean Ocean Project nevű civil szervezetnél, akikkel az óceánok megmentéséért, a műanyagszennyezés ellen harcolnak.

Lebegő műanyag az óceánban

Ez a törekvés a Women & the Wind projektnek is fontos része, ugyanis amellett, hogy kalandra invitálnak minket is, a legénység egyik legfontosabb feladata, hogy az óceánok szennyezettségére felhívják a figyelmet. Korábbi becslések szerint ugyanis legalább ~21 millió tonna mikroműanyag van az Atlanti-óceánban.

Lærke 

A legénység napjait manapság leginkább készülő dokumentumfilmjük köti le, amely legutóbbi kalandjukat örökíti meg. Ennek során eltökélték, hogy átszelik az Atlanti-óceán északi részét, ezzel is felhívva a figyelmet a Föld vizeinek szennyezettségére, illetve a fenntartható, mégis kalanddal teli életre, amely mindenki előtt nyitva áll, akár nő, akár férfi az ember.

A projektet te is támogathatod a Women & the Wind Patreon oldalán, amelyet a cikk végén találsz!

Két hét múlva egy újabb Instagram-oldal háttértörténetével jelentkezünk, addig is merüljetek el DIVE sorozatunk előző részében, amelyben a hatvanas és hetvenes évek életérzését elevenítettük fel az acid memories oldal segítségével.


Women & The Wind | Web | Instagram | Patreon

továbbiak
A diverzitást hirdeti a Budapest Park divatkampánya
lifestyle

A diverzitást hirdeti a Budapest Park divatkampánya

A Budapest Park legfontosabb alapértékei közé tartozik a sokszínűség és az érzékenység. Ezt az üzenetet most rendhagyó módon és a szórakozóhelytől talán kicsit szokatlan környezetben közvetítik: ezúttal a divat világába kalauzolják a közönséget, és különleges modellek segítségével mutatják be idén debütált merch kollekciójukat. A Budapest Park merch termékeit bemutató új
A helyszín, amely minden évszakban élmény | Megnyitott a Daalarna Garden
lifestyle

A helyszín, amely minden évszakban élmény | Megnyitott a Daalarna Garden

A szentendrei Daalarna Garden esküvői és rendezvényhelyszín a fenntartható luxus élményét kínálja mindenkinek, aki biztonságra, minőségre és kényelemre vágyik egy olyan helyen, amely karnyújtásnyi közelségben található Budapesttől, mégis kellő távolságra annak érdekében, hogy minden a teljes kikapcsolódást szolgálja. Húsz évvel a Daalarna megalapítása után Benes Anita és férje elérkezettnek látták
Salvador Dalí talán még sosem volt ennyire feminin, mint ebben a gdański kávézóban! | Słodko
design

Salvador Dalí talán még sosem volt ennyire feminin, mint ebben a gdański kávézóban! | Słodko

Alsó-Wrzeszcz szívében, az Aldony utca 2a szám alatt található egy kis kávézó, amely tökéletesen tükrözi tulajdonosa lelkivilágát. Agnieszka, a Słodko kávézó megálmodója három dolgot szeret különösen: a jó ételeket, a rózsaszínt és Salvador Dalít – az, hogy ezek hogyan találkoznak ezen a kevesebb, mint 60 négyzetméteren abban a bo/sko stúdió