DRK Budapest Skate Open: pénzdíjas nemzetközi gördeszka verseny Budapest szívében

DRK Budapest Skate Open: pénzdíjas nemzetközi gördeszka verseny Budapest szívében

Május 28-án a II. DRK Budapest Skate Open-től lesz hangos a budapesti Erzsébet tér, ugyanis a több mint 10 éves múltra visszatekintő, főként deszkasportos élményekben utazó Njoy Service, a Dorko, valamint a Funkyzeit nemzetközi pénzdíjas versennyel, és egy hatalmas deszkás bulival indítja a szezont, és egyúttal helyezi vissza Magyarországot a gördeszkázás európai térképére.


Az esemény főszervezője az elsősorban sporttáborokat, élménytúrákat és action sport rendezvényeket szervező Njoy Service, ami évről évre kiemelten támogatja a magyar gördeszkás versenysport alakulását.

Míg első versenyükön mindössze 150€ volt az összdíjazás, addig május 28-án annak közel a tízszeresét zsebelhetik majd be a legjobbak. „Nagy álmunk egy igazi európai versenyt csinálni itt Budapest szívében. Ehhez szépen lassan meg is lesznek a megfelelő infrastrukturális elemek. Ennek az álmunknak igyekszünk most is eleget tenni a II. DRK Budapest Skate Opennel, amivel egy nemzetközi szinten is helytálló, éves rendszerességgel jelentkező versenysorozatot tervezünk létrehozni” – mondja Gaál Benedek, az Njoy Service alapítója.

A nappali, nézők számára ingyenes programban a különböző látványos versenykategóriák mellett Turner, Rocksteady és BA10  fogják szolgáltatni a hangulatot fellépéseikkel. A díjátadó után a rendezvény beköltözik a pálya melletti Terminal épületébe, ahol a Funkyzeit szervezői a Telekom Electronic Beats jóvoltából a szokásosan erős magyar dj felhozatal mellett egy igazán különleges olaszországi páros, Alessandro Parlatore és Marcello Giordani aka Marvin & Guy táncoltatja hajnalig a bulizni vágyó közönséget.

Az esemény részleteiről itt olvashatsz.

Njoy | Facebook | Instagram
DRK | Facebook | Instagram
Funkyzeit | Facebook | Instagram

továbbiak
TASTE | Lőrinc Katalin
design

TASTE | Lőrinc Katalin

Az elmúlt évtizedek során számos európai társulatnál megfordult már Stockholmtól Brüsszelig. Lőrinc Katalin a kortárs táncművészet ikonikus alakja, aki nem csak akkor figyel testére, ha koreográfiáról van szó. Két évvel ezelőtt tartott TED-előadásában sokak szemét nyitotta fel azzal kapcsolatban, miért is jó, ha meghalljuk azokat az üzeneteket és jelzéseket, amiket
Októberben jön 19. Budapest Design Week
design

Októberben jön 19. Budapest Design Week

Idén immár 19. alkalommal rendezi meg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) a Budapest Design Weeket, amelynek kurátori pozícióját 2022-től Sebestény Ferenc DLA építész veszi át Osvárt Judittól. A 2022. október 7. és 16. között megrendezésre kerülő eseménysorozat a „Találkozások terei – építészet és design”
"Városi szalagként" vizionált filharmónia központ Prágában
architecture

"Városi szalagként" vizionált filharmónia központ Prágában

Kihirdették a prágai Vltava Philharmonic Hall pályázat nyertes tervét. A Bjarke Ingels Group győztes projektje mellett érdemes figyelmet szentelnünk a CHYBIK + KRISTOF és Mecanoo közös víziójának. Az épületet úgy álmodták meg, hogy az megfeleljen a 21. századi szimfonikus koncertek szabványainak, a modern konstrukció fejlesztésével és a termek kivételes akusztikai kialakításával