Egy ikon feltámadása | Eames Turned Stool

Egy ikon feltámadása | Eames Turned Stool

A Hermann Miller csapata új formával gazdagítja az ikonikus Eames Stool palettáját.


Az Eames házaspár a 20. század legfontosabb designerei közé tartozik, akiknek több ikonikus darabot is köszönhet a világ, például az Eames Fotelt vagy a House Bird névre hallgató, fekete fából készült madárkát. Ide tartozik még az Eames Walnut Stool névre keresztelt kollekciójuk is, amely három multifunkcionális székvariációt foglal magába. A leginkább sakkfigurákra emlékeztető alkotások ugyanis szoborként, székként, illetve kisebb asztalként is működnek egyszerre.

bal: A modell, közép: B modell, jobb: C modell

Ebben az évben a Herman Miller csapata megalkotta a szék „D” variációját is a pár eredeti tervei alapján, az új formát pedig Eames Turned Stool névre keresztelték. Ráadásul az új forma mellett immár nem csak diófa, hanem ebonizált kőris kivitelben is elérhetőek lesznek a székek. Amy Auscherman a MillerKnoll Globális Archívumok és Márkaörökség igazgatója elmondta, hogy az Eames iroda eredetileg is tíz darabosra tervezte a kollekciót, ezek közül azonban csak három került forgalmazásba.

A legújabb, az Eames Stool 1,295 dollár fejében vásárolható meg a Herman Miller webáruházában.


Herman Miller | Web | Facebook | Instagram

Forrás: hypebeast, matisse, hermannmiller,

továbbiak
A méret és a lényeg | Nagy zenei helyszínek a Szigeten
sziget

A méret és a lényeg | Nagy zenei helyszínek a Szigeten

A Sziget Nagyszínpad alapterülete több mint 1000 m2, a Samsung Party Aréna nézőtere 4000 m2, a FreeDome presented by Mastercard sátra több, mint 10000 fős befogadó képességű, míg a TicketSwap Colosseum 3000 raklapból épül fel. Az idei Sziget legnagyobb zenei helyszíneinek méretei is figyelemre méltóak. Hát még a felhozataluk! A
150 év alatt Budapest körül 10 budapestivel
budapest

150 év alatt Budapest körül 10 budapestivel

Emberek, szavak, épületek, történetek és hangulatok – ebből, illetve még sok minden másból jött létre az elmúlt 150 év során az a Budapest, amit ma ismerünk. Az évforduló kapcsán tíz olyan embert kérdeztünk meg Budapest múltjáról, jövőjéről és személyes, a fővároshoz fűződő kapcsolatukról, akik ezer (de legalábbis százötven) szállal kötődnek hozzá.
„Sétahajózás a Dunán: ez csábító szép látvány” – dunai sétahajók a Monarchiában
lifestyle

„Sétahajózás a Dunán: ez csábító szép látvány” – dunai sétahajók a Monarchiában

A Duna szabad hajózása a krími háborút lezáró 1856. évi párizsi békeszerződés után vált lehetségessé, ezután sorra alakultak meg a hajózási társaságok, és elkezdtek áramlani a folyón az emberek, állatok, árucikkek, hírek és információk. 1900-ban már száz hajóállomáson bonyolódott a forgalom. A dunai gőzhajózás története azért kicsit régebbre nyúlik vissza: