fbpx
Nyomj Entert

Egy cseh startup forradalmasítaná az otthoni növénytermesztést: itt a Plantee!

Bonsai, rózsa, orchidea, chili paprika, bébirépa vagy éppen rovarevő növény: egy cseh innováció segítségével ezeket mind könnyedén termeszthetjük akár saját otthonunkban is. Azoknak, akiknek nincs hozzáférésük nagy kertekhez vagy fejlett elektromos termesztőberendezésekhez, a Plantee örökre megváltoztathatja a beltéri kertészkedésről alkotott képüket. Az eszközt limitált kiadásban most mi is beszerezhetjük a Plantee Kickstarter oldalán!

A valaha készült technológiailag legfejlettebb beltéri üvegház” – olvashatjuk a Plantee bemutatkozójában. A projekt megálmodói Valery Mezencev és Ondra Zbytek, akik 2019-ben döntöttek úgy, hogy szeretnék feltalálni a beltéri növénytermesztés új módját. „Mindig szerettem kísérletezni a növényeim számára biztosított különböző körülményekkel, de amikor egy dolgot jól csináltam, a többi egyszerűen visszafelé sült el. Arra gondoltam, hogy nem lehetek az egyetlen, aki ezzel küzd, de úgy tűnt, nincs olyan termék a piacon, amely átfogó megoldást nyújtana a növények termesztéséhez szükséges optimális környezet szabályozására és fenntartására” – mondta el Ondra. „Így villamosmérnökként és vállalkozóként elhatároztam, hogy változtatok ezen, és feltalálok egy olyan megoldást, amely lehetővé teszi, hogy soha többé ne kelljen küzdeni egyetlen otthoni növényért sem. Ez a megoldás a Plantee” – tette hozzá.

A Valery és Ondra által kifejlesztett eszköz egyedülálló módon teszi lehetővé a fény szabályozását, beleértve annak időciklusát és intenzitását, valamint az öntözést, a talajnedvességet, a levegő hőmérsékletét, a légáramlást és még sok mást is: növényeinknek például akár online profilokat is létrehozhatunk. A beltéri üvegház beépített kijelzővel rendelkezik, amely lépésről lépésre történő termesztési útmutatót és valós idejű adatmonitorozást is kínál.

Plantee | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük