Egy év végtelen én | POKET Zsebnaptár 2021

Egy év végtelen én | POKET Zsebnaptár 2021

2020-ban jónéhány előre tervezett programunkat ki kellett húznunk a határidőnaplónkból. Bízva abban, hogy az idei évben több hasznát vesszük majd egy zsebnaptárnak, a POKET kiadta 2021-es Évtervezőjét, amely sokkal több, mint egy hagyományos naptár.

„A címben is ott van már a lényeg: végtelen te. Azért álmodtuk meg ezt a határidőnaplót, hogy emlékeztessünk a végtelen lehetőségekre, amelyek benned rejlenek, olyan fontos dolgokon keresztül, mint a lelassulás, az alkotás, a mentális egészség vagy éppen a pozitív testkép. A cél, hogy a naptár emlékeztetőként és inspirációként szolgáljon a zűrös, hangos mindennapokban” – mutatja be a POKET naptárát Gulyás Lídia, a kötet nagykövete és illusztrátora, a szialidia Instagram-oldal kezelője.

A készítők elmondása szerint a naptár összeállításánál fontos volt, hogy azoknak, akik a kezükbe veszik, ne a következő év rengeteg munkája, feladata jusson eszébe. A naptár nem csupán a „kötelezők”-ről szól – minden gondolatunkat feljegyezhetjük benne, és társunk lesz a kikapcsolódásban is.

Tematikus hónapok és a témához kapcsolódó feladatok, játékok is kerültek a naptárba Gulyás Lídia illusztrációval: az évtervező célja ugyanis az, hogy a sok program ne átvegye az uralmat a hetek fölött, hanem rendszert és szabadságot adjon. Éppen ezért a szerkesztők olyan témákat igyekeztek megfogalmazni, amelyek a legtöbb embert foglalkoztatják; nagy hangsúlyt kap benne az önismeret, a környezetvédelem, a testkép és a család is.

A szövegeket, a feladatokat és a tematizálást a 2021-ben megjelenő POKET-címek alapján Rábai Márk és Horváth Panna, a POKET Zsebkönyvek csapatának tagjai álmodták meg, a sok-sok ötlet pedig Bukta Anikó szerkesztői munkája által kapott naptárformát.

A zsebnaptárt megtaláljátok a POKET automatákban vagy a webshopban.


POKET | Web | Facebook | Instagram
szialidia | Facebook | Instagram

továbbiak
HIGHLIGHTS | Tiszta lappal
design

HIGHLIGHTS | Tiszta lappal

Új év, új kezdet. Magunk mögött hagyjuk az óév fáradalmait, harcait, lerakjuk 2020 terheit, nagy levegőt veszünk, új feladatokat és célokat tűzünk ki magunk elé – egy új és tiszta naptár kerül a szobánk falára. A naptári év elején mindent sokkal optimistábban látunk, bizakodva tekintünk az ismeretlenbe és vágyakozón sóhajtjuk: „idén
A hét kedvenc enteriőrjei_41
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_41

Van, ami nem változik: 2021-ben is hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Idén első alkalommal nagyvonalú, világos, és valamilyen elemében egy kis csavart rejtő enteriőröket hoztunk. Íme: Egy galerista
Best of HYPE 2020
east

Best of HYPE 2020

Lezárva ezt a kicsit sem egyszerű, pandémiával terhelt évet, a HYPEANDHYPER csapata felállította 2020 hazai fókuszú HYPE-anyagainak Best of the Best shortlistjét. Olvassátok velünk újra kedvenc cikkeinket! Tárgyfétis warm-up! – A koronavírusszett nyomában Gyöngy Orsi kedvence – „Novák Piroska egy covidos mémből igazi design-detektívtúrát kerekített, főszerepben egy retró porcelánszettel.” Elolvasom a cikket!