Élmény írni, élmény olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei 2.

Élmény írni, élmény olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei 2.

Egy jó írás megjelenéséhez elengedhetetlen a jó téma, azonban ezen felül rengeteg utánajárás, kreativitás, elszántság és természetesen csapatmunka is szükséges. Hiszen azt a bizonyos izgalmas témát először fel kell ismerni, az interjúalanyokat sokszor le kell “vadászni”, szükség van szép fotókra, kreatív és egyedi illusztrációra, és még megannyi dologra, amelyek végül együtt alkotnak egy teljes egészet. A Hype&Hyper csapatának tagjai most arról mesélnek, hogy idén mely cikkeket volt a legemlékezetesebb elkészíteni!


A jelen megéléséről szólt Pakosz Anna experimentális kiállítása

Az egész szeptember eleji hétvégét egyfajta mélységes nyugalomérzet hatotta át. Varga Matti fotóssal kocsikáztunk le vasárnap délután, mindenféle dugó nélkül a Balatonfelvidékre. Káptalantótiban aztán nem kis nehézségek árán megtaláltuk a keskeny ösvényt, ami szőlőtőkék mellett vezetett fel az eldugott kis meditációs komplexumba. Itt tartotta Pakosz Anna képzőművész az experimentális, egyestés kiállítását. Az elején még kicsit aggódtam, hogy hogy fogja bírni a régi autó alja a dimbes-dombos terepet (a hangokból ítélve, nem lehetett kifejezetten hálás), aztán megérkeztünk, és minden hétköznapi dologgal kapcsolatos gondolat kint maradt. Teáztunk a naplementés panorámát csodálva, aztán egy begyújtatlan szaunában néztünk képeket és hallgattunk verseket, amiket további rendhagyó lokációk, egy közös elcsendesülés, kerti vacsora és tábortűz követett. A tűzbe mindenki bedobott egy cetlit, amire valami olyasmit írt, amitől szeretne elszakadni az életében. Közben végig az járt a fejemben, hogy az ilyen alkalmakért igazán megéri beáldozni a vasárnapokat. Koromsötétben, élményekkel tele utaztunk haza. Jegyzeteket szokásomtól eltérően alig készítettem az eseményről, nem éreztem a szükségességét. Az elkészült fotók pedig pontosan visszaadták azt a különleges hangulatot, amit ott megtapasztalhattunk.

Gollob Lilla, szer

Fotó: Varga Matti

Objective-sorozat

Nehéz egyetlen tartalmat kiemelni az elmúlt évből, mert fordítóként rengeteg szuper tartalom készítésében veszünk részt.
Ezért inkább egy egész sorozatot választottam, játékosság jeligével! Nagyon szerettem az októberi Objective-t! Szuper karakterek bukkantak fel az interjúkban, a tárgyakon keresztül pedig izgalmas személyes történetek bontakoztak ki. Az, hogy kapcsolódó posztokban a szerkesztőségből is többen megmutatták egy-egy kedvenc tárgyukat, még emlékezetesebbé és szerethetőbbé tette számomra a sorozatot.

Szefcsik Dóra, fordító


Modern-nomád luxus Szekszárdon

A 2021-es évben, ami rengeteg bizonytalansággal, feszültséggel és változással telt (és nem tudom, ki hogy érzi, de itt nem csak a covidra gondolok, valahogy idén mintha minden kifordult volna a sarkából), még jobban felértékelődtek a szememben a nyugalom pillanatai és helyszínei. Én ezt egyik alkalommal a Szegzárd – the lodge-ról készült anyagunk készítése közben tapasztaltam meg. Üdítő érzés volt egy olyan helyen, térben lenni, ahol minden klappol: ahol már az is jó érzéssel tölt el, hogy milyen anyagok érintkeznek a bőrömmel a házak hűs betonpadlójától kezdve a gyapjúszőnyegen át a konyhapultig. Szerintem egy enteriőr kialakítása során az ördög tényleg a részletekben rejlik, bármennyire is kliséként hangzik. Házigazdánk, Dudás Péter abszolút ezt az attitűdöt képviselte, a Szegzárdban egyszerűen tényleg minden a helyén van: az anyagok, a színek, a világítás. És persze a vendéglátás is, ami olyan jól sikerült, hogy ennek a két napnak nemcsak rengeteg inspirációt, de azóta tartó barátságokat is köszönhetek.

Gyöngy Orsi, főszerkesztő

Fotó: Balogh Kata

Büfé” és “Külföldi közösségek itthon

Nem tudok egyet választani, két sorozatot is kell emelnem. A “Büfé” és “Külföldi közösségek itthon” részeit is nagyon szeretem, mert új szemmel nézhetek arra, ami a tányéron van.

Geiger Bianka, szerző


továbbiak
Téli menedékek a hó birodalmában | TOP 5
architecture

Téli menedékek a hó birodalmában | TOP 5

Mai válogatásunkban olyan kabinokat és természetközeli szállásokat gyűjtöttünk össze, amiknek kifejezetten jól áll a hófödte táj. Közelükben pedig sí-és túraútvonalak várják a téli sportok kedvelőit. Szomszédainktól kezdve Skandináviát és Chilét is érinti a gyűjtésünk. Vardehaugen | Norvégia A fekete, asszimetrikus kunyhó az alpesi erdő mélyén, Lillehammer közelében található. Formáját a hófödte
A hét kedvenc enteriőrjei_91
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_91

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Szokásunkhoz híven idén sem tipikus karácsonyt idéző enteriőröket válogattunk össze, hanem olyan hívogató otthonokat, hétvégi házakat és hoteleket, ahol egyszerűen csak szívesen töltenénk
Büfé Xmas – Karácsonyi fogások
gasztronómia

Büfé Xmas – Karácsonyi fogások

Bár sokat változott a gasztronómia az elmúlt évtizedekben, szinte hetente új trendek bukkannak fel, a karácsonyi asztalra kerülő finomságok valahogy mégis állandónak tűnnek. Keressük azokat az ízeket, amelyeken felnőttünk és azokat a fogásokat, amelyeket generációtól függetlenül, közösen tudunk élvezni. Büfé-sorozatunk különkiadásában tisztelettel adózunk ezeknek az ételeknek, a hazai gasztronómia jeles