fbpx
Nyomj Entert

Ezer éves olasz kastélyból szálloda

Az umbriai dombok között egy tizedik századi kastélyt restaurált és alakított át szállodává a magyar felmenőkkel rendelkező Benedikt Bolza gróf és családja.

A Castello di Reschio hotel 2021 tavasza óta fogadja vendégeit a történelmi kastély harminchat lakosztályában. A szálloda Umbria-Toszkána határán fekvő Reschio birtokon található. A család egy évtizeden át élt a kőből épült kastélyban, miközben az épület megóvásán és helyreállításán dolgoztak – tiszteletben tartva az ókori épület sajátosságait, kényelmes és modern belső tereket alakítottak ki.

A kastélyban található harminc lakosztály mellett, további hat lakosztály is épült a közelben található plébániatemplom mellett. Minden szobát terrakotta tégla- vagy fapadlóval, kézzel varrott vászonfüggönyökkel, olasz szövetekkel, valamint helyben készített márvány- és sárgaréz mosdókkal díszítettek. Mindemellett Benedikt Bolza saját bútormárkája, a BB for Reschio darabjai, mint egyedi ágyak, lámpák is helyet kaptak. A vár nyugati bástyájában található étteremben pedig a vendégek a birtokon termesztett termékekből készített olasz ételeket is megkóstolhatják.

Hotel Castello di Reschio | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük