Fedezd fel Kelet-Európát madártávlatból! | TOP 5

Fedezd fel Kelet-Európát madártávlatból! | TOP 5

Kelet-Európa országai tele vannak szebbnél szebb látványosságokkal, legyen szó történelmi óvárosokról, modern lakótelepekről, sokszínű hegyekről, csodás tavakról vagy hívogató tengerpartokról. Az elképesztő látvány szerencsére több fotóst is megihlet, így mai válogatásunkban öt Instagram-fiókot mutatunk meg, melyek olyan szédületes nézőpontból mutatják be a régió látványosságait, ahogyan még nem láttad azokat!

@b_a_l_t_y_k

A B a ł t y k gyönyörűen megkomponált képein felülnézetből ismerhetjük meg a Balti-tenger ezer arcát, ahogy évszakról-évszakra változik. Lehet szikrázó nyár, színpompás ősz vagy havas tél, napsütés vagy éjszaka, a csodás látvány garantált.


@andreieye

Andrei lenyűgöző drónképein utazásainak helyszíneit örökíti meg a magasból. Legyen szó Bukarest utcáiról, a Fekete-tenger mélykék vizéről, Bulgária partjairól vagy a hófödte svájci Alpokról, mind-mind elképesztő látványt nyújt ilyen magasból is.


@fantakr

Teniszpálya, pipacsmezők, lakótelepek vagy kanyargó országutak – Jevgenyij Belan bámulatos képei olyan perspektívából mutatják be Kijev hétköznapjait és Ukrajna látványosságait, ahogyan még sosem láttad azokat.


@vladfran.croatia

Fran igazi rajongója Horvátországnak és az Adriai-tenger varázslatos partjainak, ahogyan mi is. Légifelvételein keresztül bejárhatjuk a legnépszerűbb városokat és a rejtett kincseket is, ráadásul a rövid képleírásoknak köszönhetően többet tudhatunk meg az adott helyszínről is.


@_aleksandar_bubanja_

Végül, de nem utolsósorban Alekszandar Bubanja elképesztő tájképeit ajánljuk. Szerbia sokszínű hegységeinek és azúrkék vizeinek láttán kinek ne jönne meg a kedve a túrázáshoz?

továbbiak
Láttad már? Itt van Budapest antivárosnéző füzete!
east

Láttad már? Itt van Budapest antivárosnéző füzete!

Az útikönyvekben bemutatott turistalátványosságok szinte kivétel nélkül „csodásak”, „különlegesek”, és gyakran még „a világért se hagyjuk ki!” felszólítás is szerepel a nevezetességek mellett. De mi történik, ha saját otthonunk utcáin szeretnénk turistáskodni egy kicsit, méghozzá rendhagyó módon – elfogultság- és ömlengésmentesen? Ebben segít nekünk Gáspár Balázs antivárosnéző füzete, ahol – többek között
Grúz pillanatok az Instán | Tbilisi Collective
lifestyle

Grúz pillanatok az Instán | Tbilisi Collective

Grúzia nem csak kolostorokból, borokból és posztszovjet épületekből áll, hanem egyre népszerűbb művészeti és kulturális szféra is jellemzi. A kaukázus ölelésében pezsgő ország hagyományai és kortárs trendjei igen különös fúziót alkotnak, hiszen már itt is egyre jobban fellelhető a varázslatos Kelet és az innovatív Nyugat hektikus párbeszéde. Az Instagramon görgetve
Több mint tabudöntögető képek | Interjú Szombat Évával
lifestyle

Több mint tabudöntögető képek | Interjú Szombat Évával

Szombat Éva öt éven át foglalkozott a női szexualitással: nők történeteivel, traumáival és örömeivel, vágyaival és szexjátékaival. Az Orgazmust kérek, nem rózsát című sorozat 2021-ben elnyerte a Capa-nagydíjat, 2022-ben pedig végre könyv formájában is megjelent, ráadásul a neves Kehrer Verlag gondozásában, az Everybody Needs Art közreműködésével. Portrék és idézetek, amelyek