Ahol minden tortának története van

Ahol minden tortának története van

Az édességek világa manapság már messzemenően túlmutat a színes, szirupos, tömény életérzésen, helyette lágyabb és kreatívabb irányvonal köszön vissza ezen a területen is. Petra Sodjának, a Petra’s cakes megálmodójának egy kitűzött célja volt: személyiségét viszontlátni az alkotásain úgy, hogy azok más-más történeteket meséljenek el.


A Petra’s cakes márka 2013-ban vágyálomból vált valósággá, mára pedig Szlovénia egyik legtrendibb édességboltjává nőtte ki magát. A márka fő profilja butiksütemények és tortadesszertek készítése különleges alkalmakra, épp ezért nagy hangsúlyt kap az egyediség, hiszen mindenki története egyedülálló, így a hozzá illő édesség is. Az évek során Petra és a márka stílusa kiforrott: a manapság már azonnal felismerhető desszerteket leginkább a minimalizmus és a természetesség jellemzi. Mindegyik más és más, de egyaránt letisztult és modern is.

Petra fő díszítőelemei a természetes bogyófélék, amik az arculati elemekben is visszaköszönnek. A márkanévben található aposztrófot egy cseresznye helyettesíti, amelyet gyakran használnak a sütemények ábrázolásában. A változatos megrendelésekhez a színpaletta is alkalmazkodik, különböző alkalmakkor különböző színárnyalatok használhatók, amelyeket az erdei gyümölcsök és az erdő színvilága ihletett. Mivel Petra egyik fontos üzenete, hogy minden tortának megvan a maga története, ez felbukkan a szlogenben is.

Az ínyencségek mellett tortasütő kurzusok, ízléses kiegészítők, édes elsősegélyek és ajándékok is elérhetők a márka weboldalán.

Petra’s cakes | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal