Fényjáték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren | S39 Hybrid Design

Fényjáték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren | S39 Hybrid Design

Inspiráció a hazai táj adottságaiból és a repülés élményéből, játék a természetes és mesterséges fénnyel: az S39 Hybrid Design egy új installációval frissítette fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér belső terét.

Az újonnan átadott utasmóló komplex belsőépítészeti koncepciójáért felelős DVM group az S39 Hybrid Design stúdiót kérte fel a projekt két kreatív feladatára: az épületegységeket összekötő folyosó bejárata fölött elhelyezett fali acéllemez-installáció megálmodására és létrehozására, valamint a terminálokat egymástól elválasztó üvegkorlátok mintázatának megvalósítására.

Az épületegységeket összekötő folyosó egy mozgólépcsőn közelíthető meg; ezzel a lépcsővel szemben, a folyosó bejárata fölött látható a vékony fémlemezekből kialakított LIGHTWAVE installáció. Az installációhoz inspirációt nyújtott a folyók és tavak vízfelületének felülnézeti képe, amivel repülés során, az ablakból kitekintve találkozhatunk. A természetes és mesterséges fény folyamatos játéka a vízfelszínen tükröződő napfényt idézi meg, amivel az utas az áthaladás közben mindig más szögből, új nézőpontból találkozik.

Forrás: S39 Hybrid Design

Fotó: Ludmann Dániel

S39 Hybrid Design | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Asterisk* – ahol művészet, mesterség és gasztronómia találkozik | Interjú Fazakas Ágnessel
design

Asterisk* – ahol művészet, mesterség és gasztronómia találkozik | Interjú Fazakas Ágnessel

Nemrég nyílt meg Budapest belvárosában az Asterisk, The live in Gallery nevű hely, amely egyszerre művészeti galéria, bisztró és bár. Azt, aki ide betéved, egészen biztosan elvarázsolja a különleges design, az egyedi megoldások, és persze az itt kapható alkotások. Honnan jött az ötlet? Mely darabok köré épült az enteriőr? Milyen
Lebilincselő cseh vidéki ház – vajon mi a siker titka? | Atelier SAD X Iveta Zachariášová
design

Lebilincselő cseh vidéki ház – vajon mi a siker titka? | Atelier SAD X Iveta Zachariášová

Tájba zárt harmónia – talán így is nevezhetnénk a cseh Atelier SAD stúdió és Iveta Zachariášová belsőépítész közösen tervezett vidéki házát. A Rašovka községben található, több szempontból is egyedülálló épület nagy népszerűségnek örvend az építészettel és designnal foglalkozó portálok körében, de vajon miben rejlik ennek a sikernek a titka? A nem
Privát olvasószoba különleges megoldásokkal
architecture

Privát olvasószoba különleges megoldásokkal

Az Aterlier Tao+C építész iroda összenyitott két földszinti szobát és egy üvegházat, majd könyvespolcokkal rakta körbe, létrehozva egy privát könyvtárat egy sanghaji cég számára. Az olvasóterem – amelyet a cég alkalmazottai és a tulajdonos barátai használhatnak – tizenkét fő befogadására alkalmas. A szobákat körülvevő masszív falakat is számításba kellett venni a