Gyümölcsbor csomagolásával tarolt a Graphasel

Gyümölcsbor csomagolásával tarolt a Graphasel

Nem kisebb díjat zsebelt be a Graphasel Design Studio, mint a NYX Marcom Awards “Grand Winner” díja. A nyertes pályamunka a hazai Kontyos Borháznak tervezett kifinomult packaging design volt.


A grafikai stúdió segédkezett a hagyományos és kísérleti módszereket ötvöző borházban végbemenő arculatváltás és brandépítés folyamatában. Egyedi nyelvre fordították le a brandet meghatározó hagyomány iránti tisztelet és az innovatív technológia találkozását a kézművességgel.

Minden évszaknak megvan a maga illata, melyek közül a nyárét a friss gyümölcsök határozzák meg. Ezt vallja a Graphasel által megálmodott “365 nap nyár” koncepció. Ezt a bódítóan mámoros érzést zárja üvegbe a cég. A különböző borokhoz felhasznált gyümölcsök változatossága a termékek árképzését is befolyásolta, mely természetes módon a csomagolás designban is megjelenik. A drágább gyümölcsborok exkluzív köntösben, különálló terméknévvel kerültek piacra. Míg az alap gyümölcsborok címkéiről a régi növényhatározókból ismert klasszikus ábrázolások juthatnak eszünkbe, addig a prémium kategóriás italok csomgolásán Klára, a gyümölcsösök istennője jelenik meg azonos illusztratív formanyelvvel.

Mivel a borok színe a meleg színskála spektumán mozog, a tervezők egy komplementer kék árnyalatot választottak. Így az alapszín éppen úgy vibrál, mint a nyári napsütés, mégis érvényesülni engedi az italok természetes megjelenését. Unalmat mellőzve a színek játéka tűnik szembe: a kék hol fémes csillogással, hol világosabb ciánkékként, néhol pedig egészen sötét matt felületként köszön vissza a palackokról.

Graphasel Design Studio | Web | Facebook | Instagram | Behance

Forrás: NYX Awards

továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal