Gyümölcsbor csomagolásával tarolt a Graphasel

Gyümölcsbor csomagolásával tarolt a Graphasel

Nem kisebb díjat zsebelt be a Graphasel Design Studio, mint a NYX Marcom Awards “Grand Winner” díja. A nyertes pályamunka a hazai Kontyos Borháznak tervezett kifinomult packaging design volt.


A grafikai stúdió segédkezett a hagyományos és kísérleti módszereket ötvöző borházban végbemenő arculatváltás és brandépítés folyamatában. Egyedi nyelvre fordították le a brandet meghatározó hagyomány iránti tisztelet és az innovatív technológia találkozását a kézművességgel.

Minden évszaknak megvan a maga illata, melyek közül a nyárét a friss gyümölcsök határozzák meg. Ezt vallja a Graphasel által megálmodott “365 nap nyár” koncepció. Ezt a bódítóan mámoros érzést zárja üvegbe a cég. A különböző borokhoz felhasznált gyümölcsök változatossága a termékek árképzését is befolyásolta, mely természetes módon a csomagolás designban is megjelenik. A drágább gyümölcsborok exkluzív köntösben, különálló terméknévvel kerültek piacra. Míg az alap gyümölcsborok címkéiről a régi növényhatározókból ismert klasszikus ábrázolások juthatnak eszünkbe, addig a prémium kategóriás italok csomgolásán Klára, a gyümölcsösök istennője jelenik meg azonos illusztratív formanyelvvel.

Mivel a borok színe a meleg színskála spektumán mozog, a tervezők egy komplementer kék árnyalatot választottak. Így az alapszín éppen úgy vibrál, mint a nyári napsütés, mégis érvényesülni engedi az italok természetes megjelenését. Unalmat mellőzve a színek játéka tűnik szembe: a kék hol fémes csillogással, hol világosabb ciánkékként, néhol pedig egészen sötét matt felületként köszön vissza a palackokról.

Graphasel Design Studio | Web | Facebook | Instagram | Behance

Forrás: NYX Awards

továbbiak
Egy könyv, amely a szocializmus gyufásdobozait ünnepli
art

Egy könyv, amely a szocializmus gyufásdobozait ünnepli

Vajon gondolták az egykori gyufásdobozok tervezői, hogy nemcsak egy szemrevaló hétköznapi tárgyat terveznek, hanem időkapszulába zárják a szocialista korszak egy szeletét? Jane McDevitt glasgow-i webdesignert a történelem és a design szeretete a könyvtárig repítette, ahol egy olyan kötetre bukkant, amely történelmi gyufásdoboz címkéket mutatott be a világ minden tájáról. A
A felhő valódi súlya | Kiállítás a digitális kultúra anyagszerűségéről
east

A felhő valódi súlya | Kiállítás a digitális kultúra anyagszerűségéről

Amikor a fenntarthatóság és az ökológiai krízis berobbant a köztudatba, többek között az olyan érzékenyítő képek, mint a teknős fejébe ékelődött szívószál demisztifikálta az embertömegek addigi elgondolását, miszerint a szemét megszűnik létezni, ahogyan kidobjuk. Az anyagi kultúránk környezetre gyakorolt hatása, ha még ugyan közel sincs orvosolva, legalább általánosan elterjedtté vált.
Minden érzékszervre ható alkotóteret hoztak létre a MaxCity-ben
art

Minden érzékszervre ható alkotóteret hoztak létre a MaxCity-ben

2021 októberében nemzetközi kreatív művészeti projektet hozott tető alá a Törökbálinton található MaxCity. A Budapesti Design Hét keretei közt művészek kezébe adta a jövőbe mutató installációját, azaz a Kollab kockát. A The Rising Grid Collab Cube-ot – amely valójában egy extra hangolású szférikus zóna – teljes mértékig átengedték a szervezők az alkotóknak