fbpx
Nyomj Entert

Gyümölcsbor csomagolásával tarolt a Graphasel

Nem kisebb díjat zsebelt be a Graphasel Design Studio, mint a NYX Marcom Awards “Grand Winner” díja. A nyertes pályamunka a hazai Kontyos Borháznak tervezett kifinomult packaging design volt. 


A grafikai stúdió segédkezett a hagyományos és kísérleti módszereket ötvöző borházban végbemenő arculatváltás és brandépítés folyamatában. Egyedi nyelvre fordították le a brandet meghatározó hagyomány iránti tisztelet és az innovatív technológia találkozását a kézművességgel. 

Minden évszaknak megvan a maga illata, melyek közül a nyárét a friss gyümölcsök határozzák meg. Ezt vallja a Graphasel által megálmodott “365 nap nyár” koncepció. Ezt a bódítóan mámoros érzést zárja üvegbe a cég. A különböző borokhoz felhasznált gyümölcsök változatossága a termékek árképzését is befolyásolta, mely természetes módon a csomagolás designban is megjelenik. A drágább gyümölcsborok exkluzív köntösben, különálló terméknévvel kerültek piacra. Míg az alap gyümölcsborok címkéiről a régi növényhatározókból ismert klasszikus ábrázolások juthatnak eszünkbe, addig a prémium kategóriás italok csomgolásán Klára, a gyümölcsösök istennője jelenik meg azonos illusztratív formanyelvvel. 

Mivel a borok színe a meleg színskála spektumán mozog, a tervezők egy komplementer kék árnyalatot választottak. Így az alapszín éppen úgy vibrál, mint a nyári napsütés, mégis érvényesülni engedi az italok természetes megjelenését. Unalmat mellőzve a színek játéka tűnik szembe: a kék hol fémes csillogással, hol világosabb ciánkékként, néhol pedig egészen sötét matt felületként köszön vissza a palackokról. 

Graphasel Design Studio | Web | Facebook | Instagram | Behance

Forrás: NYX Awards

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük