Ha Budapest, akkor tetoválás! | TOP 5

Ha Budapest, akkor tetoválás! | TOP 5

Mai cikkünkben öt nagyon különböző stílusú budapesti tetoválóművészt gyüjtöttünk össze, akikre érdemes odafigyelni.


Időről időre elgondolkozol rajta, hogy tetováltass, de még nem találtad meg a megfelelő művészt? Esetleg már a sokadik tetkódat tervezgeted? Bármelyikről is legyen szó, érdemes lehet megismerned a most következő művészeket, akik röviden mesélnek nekünk magukról és munkáikról.


Csörgő Anna

Milan Kundera cseh regényíró szerint, ami a tehetségnél is fontosabb és mélyebb, az az alapvető helyeslés, amelyet szakmánk lényege iránt táplálunk. ,,Így érzek én, ha a tetoválásról van szó. Gyerekkoromtól fogva tetszik, és helyeslem, hogy az emberek bőrén kis ábrák és feliratok legyenek. Szeretem a strandon nézegetni, hogy ki mit választott önkifejezés céljából, vagy YouTube-on böngészni, hogy mások milyen technikával dolgoznak. (...)” – fogalmazza meg Anna.

Anna manapság leginkább realisztikus mintákban utazik, de szeret egyszerűbb, naivabb formákat is készíteni. 2020-ban barátaival megalapították underground kollektívájukat, ami Patika néven fut. Ehhez a csoportosuláshoz tartozik Eliza és Süsködi Bence is, akiket majd később mutatunk be.  

,,Szeretem a rajzi részét, jókat beszélgetni a vendégeimmel, leküzdeni a technikai nehézségeket, és új lehetőségeket felfedezni – nagyon élveztem az elmúlt pár évet, és remélem még sokáig így telnek majd a napjaim” – teszi hozzá.

Göncz Eliza

,,Az általam készített tetoválásoknak mostanában van egy bukolikus, kissé romantikus hangulata. Ez alapvetően egy ilyen elvágyódás érzésből fakad. Elvágyódás a városból a tényleges elhagyása nélkül, kortárs módon, tetoválások által" – fogalmaz Eliza. Azért is választ népművészeti és népmesés elemeket, hogy eloszlassa azokat a negatív érzéseket, amik az elmúlt években beárnyékolták a magyar és nemzeti identitástudatot.

Sükösdi Bence

,,Alapvetően szeretek gyorsan, koszosan, sok gesztussal rajzolni. Tetoválásaimmal igyekszem ezt a lendületet, illetve az ebből fakadó textúrákat visszaadni bőrön is. Képvilágban a legfőbb inspirációmat általában klasszikus művészeti alkotások jelentik, amerikai tradicionális minták és jelek, gyakran teljesen random dolgok amikkel találkozom. De amúgy nem feltétlen tudom, hogy mit csinálok” – fogalmaz frappánsan Bence.

Németh Levente

Gyerekkorától vonzza a szürrealista, illetve morbid képi világ, így elsősorban alkotásait is ezek inspirálják. ,,Karrierem édesanyám konyhájában indult embertelen körülmények között: cigifüst, vécépapír törlőkendő gyanánt, az olcsó festék mellet ételmaradék, egy erősen ittas rocker osztálytárs és egy 16 éves srác egy használhatatlan géppel a kezében, bármi fogalom nélkül a szakmát illetően. Abban az évben lettem tulajdonosa az első kis tetkómnak, és azonnal tudtam, ez az a világ, amiben otthon érzem magam" osztotta meg velünk Levi.

,,A tűk, az eszközök, a vegyszerek illata, illetve a végtelen lehetőségek tudata, amik miatt kilenc év után is azt érzem, hogy boldoggá tesz, amit csinálok."


Márton Bence

Márton Bence a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafikus szakának hallgatója, aki hét éve ismerkedett meg a tetoválás médiumával. ,,Célom az, hogy olyan tetoválásokat készítsek, amelyek igazi alkotásként léteznek, hogy olyan üzenetet közvetítsenek a befogadó számára, amely kifejezi az emberi lényeget."

Bence úgy tervezi, hogy diplomamunkája egy tetováláskiállítás lesz, aminek keretében legalább hét teljes hátas alkotást szeretne elkészíteni. Biztos benne, hogy pár éven belül, minden művészeti akadémián és egyetemen lesz tetoválás szakirány is, és megjelenik majd a test is mint művészeti médium, mivel ez is egy mérhetetlenül komplex terület.

+1 Nedbál Bianka

Azoknak, akik inkább színesben gondolkodnak, ráadásként elhoztuk plusz egy alkotó munkáit.


Csörgő Anna | Instagram
Göncz Eliza | Instagram
Sükösdi Bence | Instagram
Németh Levente | Instagram
Márton Bence | Instagram
Nedbál Bianka | Instagram

továbbiak
Egy belsőépítészeti stúdió, ami a múltat formálja jelenné | Loft Kolasiński
design

Egy belsőépítészeti stúdió, ami a múltat formálja jelenné | Loft Kolasiński

Sajátos kifinomultsággal nyúl a régihez, miközben természetes eleganciával ruházza fel az új idők trendjeivel – talán így lehetne jellemezni a Loft Kolasiński stúdió munkáját költőien. A Varsóban, Szczecinben és Berlinben egyaránt dolgozó stúdió portfóliójában enteriőr- és bútortervezés szerepel, amiket nagy szeretettel ötvöznek projektjeikben. A Loft Kolasiński munkái közül mutatunk be három
Régiós kiállítók és az év tervezője az idei Maison&Objet kiállításon
design

Régiós kiállítók és az év tervezője az idei Maison&Objet kiállításon

Irány Párizs! A csütörtökön induló expón mintegy kétezer lakberendezési márka vonul fel, amelyek között több környékbeli brandet is felfedezhetünk. Évente kétszer rendezik meg Párizsban a világ egyik legrangosabb lakberendezési kiállítását, a Maison&Objet-t, a párizsi designhét részeként. A rendezvény január 19-én, csütörtökön indul, és 23-ig lesz látogatható. A brandek bemutatóin
Az újragyarmatosító „jóléti osztály” – interjú M. Sornarajah-val
business

Az újragyarmatosító „jóléti osztály” – interjú M. Sornarajah-val

A brit gyarmati időkben Srí Lankán született M. Sornarajah professzor szerint a világ szinte minden országában létezik már a kettős társadalom a multinacionális vállalatokból élő „jóléti osztálynak” köszönhetően. Ceylonon született még a gyarmati időkben. Srí Lanka gazdasága mára teljesen összeomlott. Milyen kilátásai vannak az országnak? 1948-ban vált az ország függetlenné