Hagyomány és minimalizmus eleganciája | Drozdov & Partners

Hagyomány és minimalizmus eleganciája | Drozdov & Partners

Ennek az ukrán lovardának a kialakításában a vernakuláris építészet jegyei keverednek a kortárs eleganciával: Ukrajna északkeleti részén, a Harkiv folyó partján található VG Horse Club lovaglóközpontot a Drozdov & Partners építész iroda jegyzi.

A VG Horse Club központ modern és minimalista, de mégis hagyományos esztétikája jól tükrözi a lókiképzés és a díjlovaglás kifinomult világát.

A lovaglóközpont főépülete a Harkiv folyótól távolabb, egy fennsíkon kapott helyet, míg a karámokat az áradásra hajlamos, alacsonyan fekvő területeken alakították ki.

Központi épületét fészerszerű acélszerkezet alkotja, amely egy fedett lovaspályának és a klub adminisztratív helyiségeinek ad otthont, míg maguk az istállók a három egymás melletti szárnyban helyezkednek el. Különböző képzési célokra épült néhány kiegészítő egység is, az országos és nemzetközi események helyszínéül pedig egy nézőtérrel ellátott, szabadtéri lovasaréna szolgál.

Az ipari jellegű létesítmény belterében a fehér szín és a fa bevonat dominál. A társalgórész fapadlóval, bőrkanapéval és zöld árnyalatok használatával pihentető és elegáns hangulatot teremt, amely jól kiegészíti a közelében elterülő fedett aréna látványát. A természetes fény  bejutását és a tér tágasságának érzetét nagyméretű tetőablakok biztosítják.

A VG Horse Club kortárs és előremutató szellemisége nemcsak az alkalmazott építészeti megoldásokban érhető tetten, hanem a klub szolgáltatásaira is kiterjed. Ilyen például a fedett aréna mikroklímája, amelyet meghatározott értékek mentén szabályoznak: a talajnedvességtől kezdve a levegő páratartalmán és a hőmérsékleten át mindent szorosan figyelemmel kísérnek. Az istállókban speciális szoláriumrendszer is található, amely a napfény hiányát kompenzálja télen, valamint segíti a lovak izmainak ellazítását a napi edzések után. A kényeztetés a klub embertagjaira is kiterjed, akiknek az edzés előtti és utáni kikapcsolódás érdekében saját fürdőszobát, zuhanyzót és zárható szekrényeket biztosítanak, valamint számos lovas eseményt is szerveznek.

Drozdov & Partners | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Yatzer

továbbiak
Napenergiával működő vízitaxi bambuszból
design

Napenergiával működő vízitaxi bambuszból

Energiatakarékos vízi közlekedőeszköz bambuszból: a londoni Duffy London stúdió által megalkotott jármű környezetbarát alternatívája a személyforgalomban használt és a teherszállításra alkalmas hajóknak egyaránt. A Hari Pontoon elnevezésű, napenergiával működő hajó ötvözi a hagyományos megmunkálást a modern technológiával: alapanyaga a bambusz, melyből a legújabb napelemes és akkumulátoros megoldásokkal válik vízijármű. A
NÉGYSZÖGLET – Kántor Péter
art

NÉGYSZÖGLET – Kántor Péter

Megbillent a föld, éles szögben húzott tusfeketék rajzolnak határt, a szigorú vonalakon talán egy sál lilája. Ha fölöttem, ha alattam, mint egy sziget az égben. Itt lakom én. Budapest. Forrai Ferenc sorozata. 1949. november 5-én született Kántor Péter. KÖZÖS SÉTÁNK TDnek Közös sétánkra gondolok: Rajt a Holdban. A Holdban kezdjük,
Égi szférákban | Leo Signatures
branding

Égi szférákban | Leo Signatures

Szokatlan módon hozhatjuk harmóniába csakráinkat a budapesti Leo Rooftop bárban: a bár csapata az egyes csakrákra szabott italokkal vár minket. „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel” – ez a Dante-idézet az első, amit meglátunk, mikor kinyitjuk a Leo Rooftop bár koktéllapját. A bárra és a júniusban nyílt Leo Bistro étteremre