Hegyi ház | Lengyelország

Hegyi ház | Lengyelország

A krakkói bázisú Kropka Studio családi háza olyan simán illeszkedik a lengyel hegyek közé, mint ahogy a szánkó siklik a havon.

A lengyelországi Beskid Ślaski hegyvonulat egyik lankás domboldalán helyezkedik el a Kropka Studio építésziroda legújabb projektje, egy modern családi ház. A formájában istállót idéző épülettel szemben a legfontosabb követelmény az volt, hogy 180 fokban kilátást nyújtson a környezetére, és hogy a gyerekek külön birodalmat kapjanak benne.

Annak érdekében, hogy a költségek ne szökjenek az egekbe, a tervezők a teljes üvegfalak helyett jókora fix ablakokkal látták el a homlokzatot, a ház közepén pedig egy lapos üvegtetőt helyeztek el.

A kétszintes ház alsó szintjét kapták a gyerekek, valamint itt helyezkedik el a garázs is. Az alsó szint különlegessége, hogy egyik oldalát maga a lejtő alkotja. A felső szinten kapott helyet a közös nappali, a konya és a szülők hálószobája.

A két szint közötti burkolatváltás egyedi külsőt biztosít a háznak: az alsót betonpanelek, a felső fekete fémlemezek borítják, és természetesen a hatalmas ablakok is jócskán hozzátesznek a ház esztétikájához.

A beton-fém páros az enteriőrben is visszaköszön. A fekete kandalló mögött is betonpanelekkel burkolták a falat, a fehér falak pedig üdítő kontrasztot alkotnak ezzel az alapkoncepcióval.

Forrás: dezeen

továbbiak
HYPE | Heti programajánló
art

HYPE | Heti programajánló

Habár a reggelek még hidegek, a napos idő, és a jobbnál jobb programok kifelé csalogatnak minket, olyannyira, hogy kortárs ékszer- és üvegművészeti kiállításokért még a várost is szívesen elhagyjuk a hétvégén. Ha pedig város, akkor két építészeti és urbanisztikai előadást is ajánlanánk, de fókuszba kerül a lengyel plakátművészet, egy világhírű
HIGHLIGHTS | Brunch time
design

HIGHLIGHTS | Brunch time

Az ünnepi időszak segít átvészelni a sötét, szürke, hideg napokat – mondják. De mit tegyünk, ha a téli pompa már elmúlt, azonban a tavasz még túl messze van?! Ilyenkor jöhet talán a legjobban egy kiváló brunch-ozóban kellemesen eltöltött idő. Az itt következő projekt-válogatásunkban olyan helyek arculatait mutatjuk be, amelyek borongós időben
Lengyel illusztrátor készítette a Marc Jacobs új kampányát
divat

Lengyel illusztrátor készítette a Marc Jacobs új kampányát

Akárcsak a lengyel sajtó, mi is üdvözöljük a kelet-európai kreatív tehetségek nemzetközi sikereit. Ezúttal Karolina Pawelczyk divat és szépség illusztrátor elismerésének örvendünk, akit nemrég a Marc Jacobs Fragrances csapata kért fel új illatának népszerűsítésére: bemutatjuk a Daisy Daze kampányát. Karolina a londoni Central Saint Martins-on tanult, ahol illusztráció és vizuális