Lengyel illusztrátor készítette a Marc Jacobs új kampányát

Lengyel illusztrátor készítette a Marc Jacobs új kampányát

Akárcsak a lengyel sajtó, mi is üdvözöljük a kelet-európai kreatív tehetségek nemzetközi sikereit. Ezúttal Karolina Pawelczyk divat és szépség illusztrátor elismerésének örvendünk, akit nemrég a Marc Jacobs Fragrances csapata kért fel új illatának népszerűsítésére: bemutatjuk a Daisy Daze kampányát.

Karolina a londoni Central Saint Martins-on tanult, ahol illusztráció és vizuális média szakirányon végezte tanulmányait. Legnagyobb eredményei között említhetjük együttműködését az Armani divatházzal, de készített grafikákat a Mokotów galéria, valamint illusztrációkat a lengyel BIZUU márka számára is. Karolina Pawelczyk munkái továbbá a Glamour és az Irish Tatler Magazine német kiadásában is megjelentek már.

Mindig is izgalmasnak találtam a divat és a rajz kapcsolatát. Egy nap, az American Vogue olvasása közben felfedeztem a benne szereplő gyönyörű divatillusztrációkat és néhányukat alapul véve el is kezdtem rajzolni. Azóta már több ezer illusztrációt készítettem, amelyeken a modelleket a nagy divatházak legújabb kollekcióiban mutatom be, dús vörös ajkakkal és hatalmas kék szemekkel” – árulta el Karolina.

Ezúttal a Marc Jacobs Fragrances kreatív csapata figyelt fel Karolina szokatlan és egyedi rajzaira, melyeket az Instagram oldalán posztolt. Az amerikai divatház képviselői szabad kezet adtak a lengyel művésznek, csak apró támpontokat adtak az illusztrációk színvilágával kapcsolatban, melyek illeszkednek a Daisy Daze világához. Érdemes hozzátenni, hogy nem ez az első együttműködés a Marc Jacobs Fragrances és Karolina Pawelczyk között – 2019 tavaszán a művész öt illusztrációt alkotott a Daisy Sunshine illatának népszerűsítésére.

Elképesztően boldog vagyok”, mondta Karolina, „a Marc Jacobs szakmai csapatát megismerve egy szuper dolog, hogy részt vehetek ebben a csodás projektben. Imádom azt a pozitív energiát, ami árad belőle” – ezzel pedig mi is pontosan így vagyunk.

Az alábbiakban pedig íme a korábbi Daisy Sunshine kampányhoz készített öt illusztráció:

Forrás: White Mad Magazine

továbbiak
„A graffiti a kultúra fontos része” | Fat Heat interjú
art

„A graffiti a kultúra fontos része” | Fat Heat interjú

Hogyan lesz a tinédzserkori hobbiból megélhetés? Milyen a megítélése ma a graffiti és a street art műfajának ? Hogyan kell elképzelni a graffitis szcénát? Ilyen kérdésekről beszélgettünk Fat Heat-tel, a hazai street art egyik nemzetközi szinten is elismert képviselőjével, a tavalyi berlini Festival of Lights [https://festival-of-lights.de/en/] közönségdíjas alkotójával.
INCLUSIVE | Gondoskodó tervezés_02
design

INCLUSIVE | Gondoskodó tervezés_02

Előző INCLUSIVE cikkünkben [https://hypeandhyper.com/inlcusive-gondoskodo-tervezes_01/] is arra kerestük a választ, hogy milyen módon lehet egy design tárgy integráló, anélkül, hogy bármilyen negatív előítéletet vagy érzetet keltsen. Lányi Anna Borbála ezúttal a sport és a mozgás eszközét hívta segítségül: a PLAY bALL egy ügyességi és készségfejlesztő labdás játék,
INSTA LÁV | lifeannalized
art

INSTA LÁV | lifeannalized

Kiss Annaliza mindig is imádta a rajzfilmeket; annyira szereti a figurák érzelemábrázolásait, hogy amikor vele történik valami vicces, hihetetlen vagy éppen szomorú, elképzeli, milyen lenne az egy rajzfilm képkockájaként. Az életben amúgy is mindig a történések pozitív aspektusát keresi: „egy rossz randinak vagy egy szakításnak is megvan a maga humoros