HIGHLIGHTS | Akiknek a város egy nagy festővászon

HIGHLIGHTS | Akiknek a város egy nagy festővászon

Ezúttal ismét legkedvesebb témánkhoz, a falfestményekhez nyúltunk, viszont kicsit más szemszögből fedezzük fel ezeket az alkotásokat. Tarts velünk!

Világszerte terjed egy trend, mely erősen befolyásolja a városlakók hétköznapjait. Az önkormányzatok és különböző civil szerveződések azon munkálkodnak, hogy barátságosabbá, és élhetőbbé tegyék városaink köztereit. Nyáron, negyven fokban hasznosnak bizonyulnak az árnyékot adó fák és az ivókutak, viszont amint vége a napsütéses szezonnak, eltűnnek az utcákról a színek. Télen az élhetőbb városképet szolgálva  falfestmények visznek színt a szürke, szmogos hétköznapokba.

A falfestmények legtöbbször a városban elszórtan, szabadon hagyott tűzfalokon vagy kerítéseken jelennek meg, de az is megeshet, hogy egy épület tulajdonosa az egész homlokzatot feláldozza a művészet oltárán. Tulajdonképpen mindegy is, hol jelennek meg, céljukat mindig elérik, és ezzel csak a javunkat szolgálják. Most lássuk őket Kanadától Spanyolországig!

Avanaa | Montreál, Kanada
Cecile Gariepy


VI(VER) A LOU(CURA) | Curitiba, Brazília
Cristina Pagnoncelli


Jungnang-gu | Szöul, Dél-Korea
Daye Kim


COLLABORATIVE MURAL WITH AKOS | Madrid, Spanyolország
Elena González


Tota pedra | Barcelona, Spanyolország
Reskate Studio


továbbiak
A hét kedvenc enteriőrjei_67
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_67

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Harmonikus loftok, elmélyülésre hívó alkotóterek, pihenés egy borvidéken – ezzel a mixszel készültünk az e heti válogatásban. Íme! Harmónia egy loftban, London közepén | Conran
Elképzelt élet utópikus forgatókönyvvel | Post Life Magazine
east

Elképzelt élet utópikus forgatókönyvvel | Post Life Magazine

Szabadidős tevékenység a négy fal között, magány ellen robotkutya, az ablakból bámulni a kiüresedett utcákat, hátha felbukkan egy ember, vagy egy ötven évvel későbbi, utópikus világban töltött pillanatok: a Post Life Magazine hasábjain kreatívok és szövegírók mutatják meg disztópikus perspektívákon keresztül, milyen is lehet egy bizonyos esemény utáni, elképzelt élet.
Az újjászületés szabadsága – az ONYX metamorfózisa
business

Az újjászületés szabadsága – az ONYX metamorfózisa

Volt. Van. Lesz. Az ONYX Magyarország egyetlen két Michelin-csillaggal rendelkező éttermeként nagy átalakuláson megy keresztül: nem pusztán a mindennapi működést definiálják újra, hanem egy korábban sosem látott, séfekből, kutatókból és designerekből álló alkotói műhely létrehozásával a fine dining diszciplínáját is átírják, miközben az étterem is újjáépül. Ez a Metamorfózis. A