HIGHLIGHTS | Betű+szín

HIGHLIGHTS | Betű+szín

Egy cég vagy szervezet vizuális identitása ma már megkerülhetetlen tényező. Ez régen is így volt, de az évek során egyre fontosabb és sürgetőbb lett az olyan vizuális nyelvezet kialakítása, amely a modern ember hektikus életéhez és intuícióihoz a legjobban optimalizált, magyarul a lényegretörő és világos információátadást szolgálja. Az ilyen identitás kiváló alapja egy jellegzetes betű és szín találkozása.

Tulajdonképpen bármi lehet arculat, ami karaktert és információt hordoz önmagában. Karaktert, amely azonos az arculat tárgyával, a szerveződéssel, illetve jól közvetíti annak mondanivalóját, az információt. Az utóbbi időben a közép-európai országok tervezőire is nagy hatással van a svájci és skandináv grafikai irányzat, mely kiválóan alkalmas az említett optimális piaci nyelvezet elérésére.

Egy letisztult, de nagyon karakteres tipográfia a Futura és a Helvetica betűk megjelenésétől kezdve alapkelléke minden arculatnak. Ez az igény mára már odáig fajult, hogy egyes brandek csak egy domináns betűre és színre építve érik el céljaikat. Mostani projektválogatásunkban ilyen és ehhez az eszményhez hasonló megoldásokat sorakoztatunk fel Oroszországtól Spanyolországig.

BEAT FILM FESTIVAL | Sziktivkar, Oroszország
Rogyion Plehov


CRSA Architects | Salt Lake City, USA
Powell— Studio©


ESACOUNIT | Gdynia, Lengyelország
247 Studio
Zuza Rogala
Bartosz KruszyńskiBrilla | Heredia, Costa Rica
. DEBUT .


Talent for a Better Society Branding | Barcelona, Spanyolország
Xavier Esclusa Trias

továbbiak
A hét kedvenc enteriőrjei_61
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_61

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Egy stockholmi fodrászat a legédesebb álmainkat váltja valóra, egy London közeli kastélyszálló pedig megmutatja, hogyan hozható össze a szörfkultúra a brit eleganciával. Íme!
Kelet-európai fürdőruhamárkák | TOP 5
east

Kelet-európai fürdőruhamárkák | TOP 5

Egyrészes vagy kétrészes? Mintás vagy egyszínű? Ezek a kérdések már gyerekkorunkban komoly fejtörést okoztak, ha fürdőruháról esett szó. A döntés pedig azóta sem lett egyszerűbb: nem könnyű megtalálni a tökéletes nyári kiegészítőt. Ez a ruhadarab egy divattervezőnek is bőven feladja a leckét, hisz ideális esetben funkcionalitás és esztétikum tökéletes egyensúlyban
Vidéki sanzon | TOP 5
gasztronómia

Vidéki sanzon | TOP 5

A városi pezsgésből időnként a legnagyobb urbánusok is elvágyódnak, hiszen a vidéki erdők nyugalma, a falusiak kacér bája és az elsőnek meghökkentőnek tűnő, de annál izgalmasabb szokások egy szempillantás alatt feltöltenek. Olyan kelet-európai vidékeket, kulturális örökségeket és azokért harcoló kezdeményezéseket mutatunk be, amik alternatív módon őrzik a hagyományt, úgy, hogy