HIGHLIGHTS | Négy fal közé zárt illusztrációk

HIGHLIGHTS | Négy fal közé zárt illusztrációk

Sorozatunk rendszeres olvasóinak már feltűnhetett, hogy van egy téma, amely újra és újra előkerül cikkeinkben: nem más ez, mint a falfestmények világa, melyeknek köszönhetően színesebbé válnak benzingőz színezte, szürke városaink. Aktuális válogatásunkban találtok egy csavart is, ugyanis most nem kültéri, hanem beltéri falfestményekkel készültünk.

Fehér falak, üres terek, betonfelületek – ezek a jelzők határozzák meg korunk minimalista belsőépítészetét. A nagyon elegáns, tiszta terek ugyanakkor bizonyos helyzetekre kifejezetten alkalmatlanok. Azt gondolhatnánk, hogy egy kreatív közeget megzavarhat, eltéríthet egy-egy meghatározó grafika, de a valóságban az alkotás folyamatának pont, hogy gátat szab egy túlzottan üres sivár irodatér. Az alkotásnak fontos része az impulzus, legyen az nyüzsgő tér vagy színes környezet. Számos kreatív ügynökség vagy startup irodatereiben találkozhatunk olyan grafikákkal, melyek ezt a workflow-t hivatottak támogatni.

Következzenek hát kedvenc beltéri falfestményeink, most Oroszországtól Lengyelországig!

Finca Santa Rosa | Moszkva, Oroszország
Katja Rondel


Developers Office | Kijev, Ukrajna
Kosko Kosko


Shiva and his tiger | Jekatyerinburg, Oroszország
Natalja Pastukova


WARP wall and lounges in Creative Quarter Unit 1 | Kijev, Ukrajna
SHOO Studio


Olivia Prime / wall painting | Gdansk, Lengyelország
workshop91


továbbiak
A hét kedvenc enteriőrjei_56
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_56

Hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Ezen a héten Kijevben egy eklektikus, Koperben egy minimalista loftra bukkantunk, de a fény és a tágasság a többi enteriőrt is jellemzi. Íme!
Kézműves vodka Csernobil közelében termesztett gabonából | Atomik
grafika

Kézműves vodka Csernobil közelében termesztett gabonából | Atomik

Szebbé lehet-e tenni a világot egy kupica vodkával? Rávághatnánk, hogy persze, hiszen pár pohárka után minden jobb színben tűnik fel. Van egy vodka, ami azonban sokkal többre hivatott ennél. Több éves kutatómunka és ellenőrzések sora előzte meg a Atomik vodka megszületését, ami, ha megfelel az előírásoknak is, gyártásba kerülhet. A
Dokumentarizmus és művészet határán | Kevin Campean
architecture

Dokumentarizmus és művészet határán | Kevin Campean

Absztrakt formákká átalakuló brutalizmus – valahogy így írható le Kevin Campean fotósorozata, amely Szatmárnémeti nem annyira közkedvelt városközpontját új szemszögből láttatja. Mutatjuk! Kevin jelenleg a budapesti Limelight alkotói csapatát erősíti, ahol leginkább fényinstallációk, valamint 3D projection mapping területén tevékenykedik. Alkalmazott munkái mellett a fotózás számára a kikapcsolódást jelenti, így született meg