Highlights of Hungary 2020 | Farkas Richárd

Highlights of Hungary 2020 | Farkas Richárd

A Pajta bisztró séfje, az „Év Ifjú Séftehetsége”-díjas Farkas Richárd személyében először van gasztronómiai területről érkező nagykövete a Highlights of Hungary-nek.

Farkas Richárd számára a Vas és Zala megyei történetek kiemelten fontosak, lokálpatriótaként elsősorban a térség kimagasló teljesítményeit szeretné bemutatni. A Pajta koncepciójából fakadóan gyakran kimozdul a konyha falai közül és sok környékbelivel találkozik. Miközben keresi a helyi termelőket, időnként izgalmas, érdekes sztorikba botlik, amelyekből most igyekszik a Highlights-on is bemutatni párat. Bár személyes komfortzónáját, a gasztrovilágot nem könnyű elhagynia, igyekszik minél inkább szélesíteni a látókörét; ezért is pörgeti rendszeresen a Highlights Instagramját, ahol a nagyköveti ajánlásokból próbál inspirálódni.

Fotó: Talabér Géza
„A Highlights egy olyan pozitív ügy, amelyben nemcsak megtisztelő részt venni, de tanulhatok is belőle. Új emberekkel, az élet ennyire különböző területeiről érkező szakmai kiválóságokkal együtt dolgozni igazán inspiráló. Az pedig az egyik legnagyobb lehetőség,hogy a tevékenységünkkel ezúttal másoknak is segíthetünk” – mondta el Farkas Richárd arra a kérdésre, hogy miért vállalta el a Highlights-nagyköveti posztot.

A Highlights of Hungary idei szlogenje „Hass, alkoss, gyarapíts!”, ennek kapcsán Richárd kiemelte: egy hasonló graffiti díszíti a Pajtában konyhájukat. „Jót, s jól! Ebben áll a nagy titok!” – Kazinczy Ferenc idézete számára összecseng a Highlights szlogenjével. Jó alapanyagokból a legjobb tudásunk szerint főzni, tálalni: ez a szellemiség az, amire támaszkodva egyre magasabb eredményeket érhetünk el. A magyar népet pesszimistának tartják, de a Highlights talán segíthet abban, hogy jobban észrevegyük azt, hogy az értékteremtő, motiváló történetek a lábunk előtt hevernek.

A Highlights-csapat 2020-ban a közönséget is bevonja a jelöltek kiválasztásába. „Szerinted melyik a legkiválóbb magyar teljesítmény 2020-ban?” – teszik fel a kérdést. Facebookon, illetve Instagram Storyban #hassalkossgyarapits hashteggel és @highlights_of_hungary tageléssel várják a figyelemre méltó hazai projekteket!

Pajta | Web | Facebook | Instagram
Highlights of Hungary | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
HIGHLIGHTS | Digitális addikcióink
design

HIGHLIGHTS | Digitális addikcióink

A sci-fi műfaj klasszikusaként számon tartott „2001: Űrodüsszeia” képkockái villantak fel előttünk az aktuális válogatásunkban szereplő „Cold Attraction” névre keresztelt tárgy láttán. A Stanley Kubrick filmjében felbukkanó monolitra emlékeztető külső merevlemez nemcsak formai kialakításában, de a bemutatás módját tekintve is expresszív és erősen asszociatív hatást kelt. Arra azért egy nagyobb
A hét kedvenc enteriőrjei_33
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_33

Hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Reméljük, nem szorulunk újra a négy fal közé, de ha mégis, ezekben az impozáns, nagyvonalú terekben még el is viselnénk egy újabb karantént.
„Meghallgatjuk, kritizáljuk, és inspiráljuk egymást” | Kreativ Werk
branding

„Meghallgatjuk, kritizáljuk, és inspiráljuk egymást” | Kreativ Werk

Grafikai tervezés, arculattervezés és reklámkampányok találkozása a graffitivel, street arttal, faldekorációval és különböző kreatív megoldásokkal, amelyekben a szakmaiság kellő vagánysággal is társul. Fork Imre és Illés Sz. Viktória alkotópárossal, a Kreativ Werk alapítóival beszélgettünk. Interjú! Mindketten külön utakon igyekeztetek szakmátokban kiteljesedni egészen az idei év augusztusáig, amikor megalapítottátok közös vállalkozásotokat