HIGHLIGHTS | Vége a szürkeségnek!

HIGHLIGHTS | Vége a szürkeségnek!

Bár néha még megcsapja arcunkat a csípős szél, megállíthatatlanul közeledik a tavasz. A szürkeségből felbukkannak kedvenc színeink, így városaink utcáinak kirakatai, reklámfelületei is megtelnek árnyalatokkal. Aktuális válogatásunkban olyan projekteket gyűjtöttünk egybe, melyek a tavasz színeivel segítik a zökkenőmentes évszakváltást.

Az emberiség nagy gondolkodói közül sokan foglalkoztak a színekkel, köztük Newton, Goethe vagy éppen Johannes Itten is, aki a Bauhaus szellemi atyjaként a színelmélet korszakalkotó téziseit foglalta írásba. Az általa felvázolt színkörben három alapszín, komplementer színek és azok árnyalatai jelentek meg, kirajzolva a tökéletes színskálát.

A színeknek nem csupán érzelmi töltete, hanem komoly vizuálkommunikációs szerepe is van. Egy-egy szín gondos kiválasztása van olyan fontos kérdés a tervezés során, mint a vállalkozás missziójának pontos megfogalmazása, ugyanis először a szín hat a befogadóra, mögöttes jelentéstartalommal telve. A színhasználat szerepe tehát fontos világunk és az emberek jóllétének alakításában.

Ezen a héten olyan projekteket kerestünk, melyek tudósaink írásait alapul véve beszínezik környezetünket, ezáltal segítik a lényegre való összpontosítást, Belgiumtól Spanyolországig.

VÁROSARCULAT

City of Cape Town Rebranding | Antwerpen, Belgium
Olivier Segers


ÜDITŐITAL

RAD – Random Absorbed Dose of Fruits | Buenos Aires, Argentína
Not Real
Milton Gonzalez
Vale Moreiro
Lu Borzi
Pia Alive
Roberto Connolly


VÁLLALKOZÁS

tradeer® – Brand Identity | Querétaro City, Mexikó
Saul &Co


KONZERVCSOMAGOLÁS

Canthynnus | Madrid, Spanyolország
Erretres. The Strategic Design Company


ÜVEGCÍMKE

Core & Rind: Cheesy Dreamy Goodness | Brooklyn / Portland, USA
Herefor Studio
Ryan Hammond
Cory Uehara


továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal