fbpx
Nyomj Entert

Hordozható légtisztító | Airtomo

Kis méretű, táskához, zsebhez vagy akár cipőhöz is rögzíthető, merész színű eszköz, amely eltávolítja a felhasználó környezetéből származó légszennyezést: ilyen lett a Kevin Chiam ipari formatervező által létrehozott, 3D-nyomtatással készülő hordozható légtisztító. Íme, az Airtomo!

A tervező az eszközt a londoni metró légszennyezettségét szem előtt tartva alkotta meg: Kevin kutatásai szerint a a metróban keringő levegő szennyezettségi szintje hússzor magasabb lehet, mint a közúti levegőé. A probléma megoldására szolgáló, Airtomo nevű eszköz a káros részecskék eltávolítására porlasztott vízgőzt enged a levegőbe. Ez a rendkívül finom vízcseppekből álló köd a levegőben lebegő részecskékhez kötődik, és egy, a földre hulló, nehéz aggregátumot képez. A vízgőz ugyanakkor elég finom ahhoz, hogy ne nedvesítse át a felhasználó ruháját, a földön lévő szennyező részecskék pedig elsöpörhetővé válnak a módszerrel.

A hordozható Airtomo mikro-USB kábellel tölthető fel, és bármikor feltölthető vízzel. Az eszköz 3D-nyomtatott alkatrészekből áll össze, amelyek egyedi áramköri kártyával, akkumulátorral és ultrahangos jelátalakító tárcsával társulnak – ez utóbbi felel a víz finom cseppekké való porlasztásáért. Kevin reméli, hogy az Airtomo tisztítókat nemcsak hordozható formában, de a föld alatti állomásokon is hasznosítani lehet majd.

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük