fbpx
Nyomj Entert

Köszi, korona! – 5. rész | wonderLAB

Marillai Évi sokáig elhessegette a webshop nyitásának még a gondolatát is. Majd jött a vírus, és mindössze három hét alatt felállt az új rendszer. A Veres Pálné utcában található wonderLAB concept store immár kilenc éve stabil helyet foglal el a stílusos kiegészítőkre vadászó vásárlók szívében, most már online is. Évi amellett, hogy a boltot menedzseli, saját márkáját, az INQ conceptet is építi – de nemcsak a kihívásokat, kiskutyáját is a 2020-as évnek köszönheti.

Több, mint egy éve vagyunk kénytelenek együtt élni a pandémia okozta változásokkal. Hogyan hatott a koronavírus a vállalkozásodra?

A legnagyobb változás az online megjelenés volt. 2020 márciusáig ha fel is merült bennem a webshop gondolata, gyorsan el is hessegettem, mert több mint nyolcszáz termék kezelése, állandó frissítése lehetetlen feladatnak tűnt. Aztán egyszer csak lett rá időm, és nagyon gyorsan, mindössze három hét alatt meg is csináltam. Azóta nagyon sokat fejlődtünk az internetes értékesítésben. A vásárlók sokkal bátrabbak lettek, mi pedig rugalmasan, gyorsan ki tudjuk elégíteni az igényeket. Egy pillanatra sem állhattam meg, így nem volt lehetőségem leereszteni. Lendületet adott a kihívás, hogy ezt a helyzetet meg kell oldani és át kell állítani a saját agyam mellett a tervezőkét is arra, hogy küzdenünk kell a felszínen maradásért.

Az ékszerek értékesítésében mindig is erős volt a wonderLAB, és ez a webshop esetében is megmaradt. A pandémia idején ruháknál egyértelműen a praktikus darabok voltak a keresettebbek, az alkalmi ruhák – események hiányában – kevésbé voltak kelendőek. Aminek a forgalma érezhetően visszaesett, az a táska, leszámítva a hátitáskákat vagy övtáskákat, melyek kifejezetten praktikusak, helyzettől függetlenül.

Alapvetően teljesen pozitívan éltem meg a pandémia okozta változásokat. A legutóbbi bezárás egy kicsit megérintett, de sok szép színnel megújulva tér vissza az INQ concept tavaszra-nyárra, hogy ellensúlyozzuk ezt a letargikus hangulatot.

A vásárlók támogatása és hozzáállása a kialakult helyzethez nagyon megnyugtató és lelkesítő volt. Ami számomra meglepő volt, és közben mégis jó érzéssel töltött el, az az, hogy a vásárlói visszajelzések alapján láttam, sikeresen át tudtuk ültetni online térbe is a közvetlen és segítőkész hozzáállásunkat, amit eddig úgy gondoltam, csak személyesen tudunk biztosítani az érdeklődők számára.

Ha valamit megtanultál a pandémiának köszönhetően, mi volt az?

Számomra új élet indult a pandémiával. Nagy változások történtek mind az üzleti, mind pedig a magánéletemben. Rájöttem, hogy sokkal optimistább vagyok, mint azt korábban gondoltam: nem hagytam magam depresszióba zuhanni, hanem elfogadtam a helyzetet – ami nemcsak nekem, mindenkinek nehéz volt. Elkezdtem felfigyelni apróságokra, örülni jelentéktelennek tűnő dolgoknak, amiket korábban nem vettem észre. Lehet hülyén hangzik, de a legjobb dolog 2020-ban a kiskutyám befogadása volt. A bezártság miatt eleve sokkal többet sétáltam, de így megfelelő alibim is volt hozzá.

Fotók: Talabér Géza, Rácmolnár Milán (portré)

wonderLAB | Web | Facebook | Instagram
INQ concept | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük