Hulladékmentes ebéd bárhol, bármikor | Biodeck

Hulladékmentes ebéd bárhol, bármikor | Biodeck

Nem mindig könnyű helyt állni környezetvédelmi szempontból, például előfordul, hogy street food lesz az ebédünk, így akaratunk ellenére szemetet termelünk – például mert nincsen nálunk evőeszköz vagy elvitelnél doboz.

A román Biodeck az ilyen helyzetekre (is) keresett megoldást: olyan csomagolásokat gyártanak, melyek teljes mértékben biológiailag lebomlók és komposztálhatók, és ezek használatát próbálják népszerűsíteni.

Tányérok, dobozok, evőeszközök: kivétel nélkül mindre található náluk lebomló alternatíva, mely praktikusan és egyszerűen iktatható be mindennapjainkba.

Az összes termék növényi eredetű: kukoricakeményítőből, illetve cukornádból készülnek, így a gyártási folyamat is környezetbarát.

Designos kávéspoharak, termoszok vagy éppen szemeteszsák: ezek és egyéb növényi alternatívák is mind megtalálhatók weboldalukon!

Fotók: Biodeck
Biodeck | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Köszi, korona! – 3. rész | Bomo Art Budapest
art

Köszi, korona! – 3. rész | Bomo Art Budapest

Megtanult kenyeret sütni és a pénzügyek terén is megfontoltabb lett: Boldizsár Károly, a Bomo Art Budapest papírmárka alapítója mindezeken felül toleranciát is tanult a koronavírusnak köszönhetően, de jutott ideje termékfejlesztésre, kísérletezésre is.  A Bomo ugyan megérezte a turisták hiányát, de hála a vásárlók és a munkatársak lojalitásának, talpon tudott maradni,
A design nem csak formatervezés | Frontira x HYPE
business

A design nem csak formatervezés | Frontira x HYPE

Nehéz dolgunk van, ha a designt egyetlen szóval szeretnénk definiálni, ráadásul a magyar nyelvben (sokszor tévesen) a designt a formatervezéssel azonosítják, holott ennél sokkal többet jelent, főként manapság, amikor számtalan (digitális) szolgáltatást, terméket használunk. Most induló sorozatunkban a stratégiai designra szakosodott Frontira munkatársai segítenek megérteni, mi is az a service
A Calibri ideje lejárt: új betűtípust keres a Microsoft
grafika

A Calibri ideje lejárt: új betűtípust keres a Microsoft

A Microsoft tizennégy év után váltja le alapértelmezett betűtípusát, a Calibrit. A Times New Roman után 2007-ben lett alapértelmezett betűtípus a Microsoft programjaiban a Calibri, melyet hamarosan egy újabb betűtípus vált (a Calibri elérhető font marad). A Microsoft a Twitteren osztotta meg, melyik az az öt betűtípus, amely versenybe szállt