HYPE | Heti online programajánló

HYPE | Heti online programajánló

Egyre csak telnek az otthon töltött napok, az intézmények és az alkotók pedig sorra kísérleteznek, hogyan lehet igazán izgalmasan megjelenni a kibertérben, mi pedig nem győzünk válogatni a jobbnál jobb programokban. Videókonferenciás kreatív közösségi események, virtuális színház, internetes művészeti gyűjtemények, elérhetővé vált design-filmek és animációs sorozatok várnak ránk ezen a héten. Jöjjenek a részletek!

Gary Hustwit – Objectified online!

Újabb hét, újabb Hustwit designer-doku, ezúttal arról, hogy a neves tervezők – például a funkcionalista design vonalát képviselő Dieter Rams, vagy éppen Dunne & Rabby, a kritikai design úttörői – hogyan vélekednek a designer munkájáról és felelősségéről. Mit fog csinálni a közeli jövőben a designer? Tárgyat tervez vagy inkább elképzeléseket, amelyek formálni fogják a tárgyakhoz fűződő viszonyunkat? Térjünk erre vissza, miután megnéztük az Objectified-ot! Március 31-ig elérhető online.

Mikor: 2020. március 31-ig

Hol: online


Mesélő online – rendhagyó storytelling foglalkozás

Jelenleg sok változás ér mindannyiunkat… miért ne fordíthatnánk ezt valami igazán kreatív folyamatba? A Mesélő egy olyan storytelling foglalkozás, ahol a résztvevőként egy adott témára reagálva oszthatjuk meg egymással történeteinket színházi játékok segítségével. Írás, kép, zene, hangfelvétel – mindegyik játszik a történetfoszlányok megalkotásában, hogy aztán a sztorikból inspirálódva mindenki egy saját VÁLTOZÁS-installációt hozzon létre. Nekünk eddig egészen jó tapasztalataink vannak a Trafó kísérleti online programjaival kapcsolatban, úgyhogy ezt is kíváncsian várjuk!

Mikor: 2020. március 30., 19:00-20:30

Hol: online

Bővebben: Esemény


Channeling Art&Tech 2020 – pályázati felhívás

Kedd éjfélig lehet jelentkezni a Meet Lab pályázati felhívására, amelyre a szervezők a művészet és a technológia fúziójában születő projektötleteket várják a kommunikációs, üzleti szemléletre is nyitott alkotóktól. A nyertes projektek gazdái ezt követően ingyenesen részt vehetnek majd különböző szakmai workshopokon, artist talkon és a projektet továbblendítő szakmai találkozókon.

Mikor: 2020. március 31., éjfél

Hol: online

Bővebben: Esemény


Frida Kahlo online kiállítás

Rengetegen látták a Magyar Nemzeti Galéria által szervezett Frida Kahlo kiállítást 2018 nyarán, és még annál is többen a londoni Victoria & Albert Múzeumban a művész személyes tárgyait fókuszba helyező tárlatot ugyanabban az évben. Utóbbit akkora érdeklődés övezte, hogy 48 órás nyitva tartást is beiktattak az utolsó hetekre. Most a nagy múzeumok – mint egy igazi blockbuster kiállításon – összefogtak, hogy mind az életmű, mind pedig a művész tárgyai, lakhelye, műterme, levelezései, egyszóval minden, ami „Frida” elérhetővé váljon a nagyközönségnek. A Google Arts & Culture Frida Kahlonak szánt oldalán ezeket böngészhetjük végig tematikus szekciókban, magyarázó szövegek kíséretében.

Hol: online


Online Alkotótárs kereső Vol 1. / Film

Az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál során olyan online programokban lehet részünk, amelyek az izoláció időszakában is visszaadják a közösség érzését. Az első internetes alkotótárs kereső csütörtök este lesz, ezúttal a filmes szakma iránt érdeklődőknek. Téged is várnak a programra, ha van egy jó filmes projektötleted, vagy ha nincs, de szívesen társulnál valakihez, vagy csak szeretnél a filmrendezés iránt érdeklődő arcokkal megismerkedni.

Mikor: 2020. április 02., 18:30-20:00

Hol: online

Bővebben: Esemény


Szépművészeti Múzeum online tematikus túrák

Az álszakálltól a hipszterszakállig és reneszánsz párkapcsolati kalauz nem mindennapi időkben a múzeumi kommunikáció sem szokványos; a Szépművészeti Múzeum online vezetett túrái ilyen és ehhez hasonló címekkel ragadják meg a figyelmünket. A „séta” kiválasztása után végiggörgethetünk a művészettörténészek által összeválogatott tematikus műveken, amelyeket rövid magyarázatokkal láttak el.

Hol: online


Candide online!

Végre megtekinthető online a Candide című animációs sorozat cenzúrázatlan változata is, amely Voltaire 18. századi könyvét dolgozza fel 21. századi helyzetekben. A rendező Kreif Zsuzsanna, a társrendezők (Turai Balázs és Bera Nándor), valamint a filmsorozat mögött álló csapat zöme a MOME animációs szakán végzett. A sorozatban a 300 évvel ezelőtti társadalmi konfliktusok és hatalmi harcok kortárs helyzetekben jelennek meg. Hogy hogyan? Erre csak annyit mondhatunk, amit a Candide csapata maga üzen: „hagyd, hogy megzavarjuk a kanapéd nyugalmát!”

Hol: online

továbbiak
Budapest by Labrosse | Lindenbaum-ház
design

Budapest by Labrosse | Lindenbaum-ház

Hulk sem bírja már ezt a ricsajt, erejét vesztve teljesen kifeküdt, ugyanis a rózsaszín kezes kígyó órák óta üvölteti a Heartbreak Hotelt. Elvis? Elvisz. Csendes sírás hallatszik a bedeszkázott ablak mögül, „halálzónából” szökik a több hete nem locsolt virág. Farkasok, arany sellő, arany páva – sorminta a ti-ti-tá. Az elsőn ma
Design és építészeti dokumentumfilmek a karantén idejére
art

Design és építészeti dokumentumfilmek a karantén idejére

Újabb módját találtuk meg annak, mivel üssük el hasznosan az időt a bezártságban: végre nézzük meg azokat a dokumentumfilmeket, amiket hónapok óta halogatunk… Inspiráció a karanténban is kell, sőt: lehet, hogy pont ebben az időszakban, ezen filmek hatására fog megszületni a kreatívok fejében életük projektjének terve. ABSTRACT – The Art of
Edinas paper animáció a fenntartható papírfelhasználásról
design

Edinas paper animáció a fenntartható papírfelhasználásról

Az Edinas paper az Europapierrel közösen animáció formájában hívja fel a figyelmet a tudatos alapanyag választás és a fenntartható papírfelhasználás lehetőségeire. > Ezekben a kiszámíthatatlan időkben is fontosnak tartjuk a kommunikációt és, hogy olyan alternatívákat mutathassunk ügyfeleinknek, amivel ebben a jelenlegi helyzetben is tudnak érvényesülni. A történetmesélés még inkább alapja lesz