HYPE | Heti programajánló

HYPE | Heti programajánló

Amint jön a jó idő, kezdjük érezni, lassan ránk fér egy gardróbfrissítés, és ekkor bizony fogékonyabbak vagyunk a divat-inspirációkra is. Ezt valahogy Budapest is megérezte, hiszen a következő napok jobbnál jobb divatprogramokkal kecsegtetnek. Azért nem csak a fashionisztáknak kedvez március második hete: kiállításmegnyitó, műteremlátogatás, smART! XTRA előadás és egy képregényes beszélgetés is bekerült az aktuális ajánlónkba. Lássuk a részleteket!

wonderLAB Birthday

Zene, pezsgő és tervezői darabok – ezekkel csalogat minket a wonderLAB a 8. születésnapi bulijuk alkalmából, mi pedig nem tudunk, és nem is akarunk ennek ellenállni. A wonderLAB egy több mint harminc fiatal magyar tervezőből álló közösség és bolt, amelynek célja, hogy a hazai designereket minél többen megismerjük. A különleges nap alkalmából extra meglepetéssel is készülnek: több korábbi tervező, például Soie Essentielle, ZSOFI HIDASI, NISE Design, és még sokan mások is visszatérnek, hogy az aktuális csapattal együtt bemutassák termékeiket.

Mikor: 2020. március 10., 16:00-22:00

Hol: wonderLAB

Bővebben: Esemény


Trendmuse FashionClub – Divat előadások

Textiltervezők és divattörténet-rajongók, jó hírünk van! A Trendmuse Agency kreatív ügynökség és trendiroda előadássorozatot hirdet: a Clique Design Studioban megrendezett esteken a legnagyobb divatházak és nemzetközi divatkiállítások kerülnek a középpontba. Kedden Yves Saint Laurent forradalmi munkásságáról hallhatunk, majd pedig a Palais Gallierában 2019-ben megrendezett Back Side / Fashion from Behind című kiállításról beszél Horváth Szilvia. A tárlat különlegessége, hogy a kiállított ruhák (legyen az egy 18. századi, vagy éppen egy kortárs darab) hátrészeit helyezte fókuszba. Az előadások csütörtökön folytatódnak, ekkor Christian Dior életútjáról, inspirációiról és a márka ikonikus ruháiról tudhatunk meg többet, de szó lesz a francia Haute couture történetéről, és a márka mai imázsáról is.

Mikor: 2020. március 10., 17:00 – március 12., 20:30

Hol: Clique Design Studio

Bővebben: Esemény


Képregényes ki/be/megbeszélés #11 – Szöveg nélküli képregények

A Képregénykönyvtár programsorozata úgy működik, mint egy könyvklub, csak éppen képregényekkel. A könyvtár 2018 decemberében nyílt meg a Nem adom fel kávézóban, a havi beszélgetések témáját pedig mindig az előző esemény részvevői választják ki. A keddi találkozón ezúttal a szöveg nélküli képregények lesznek terítéken: újonc érdeklődőket és képregénygurukat egyaránt szívesen várnak a szervezők! Az ajánlott olvasmányokat érdemes a beszélgetés előtt fellapozni.

Mikor: 2020. március 10., 19:00-21:00

Hol: Képregénykönyvtár – Comics Library

Bővebben: Esemény


The great vitrin takeover project by Société Budapest #3

Csütörtök este nyílik a Société Budapest fiatal kurátorok számára kiírt pályázatának harmadik megvalósuló kiállítása. A Matereality egy duókiállítás, amelyen Orbán Emese meglepő anyagtársításon alapuló betonkísérleteit és Maróti Viktória szövési technikával készült porcelántárgyait tekinthetjük majd meg. A kiállítás célja, hogy a betonról, a textilről vagy éppen a porcelánról bennünk élő konvenciókat felszámolja, és felfedezzük az anyagok alkalmazásában rejlő lehetőségeket.

Mikor: 2020. március 12., 19:00-21:00

Hol: Société Budapest

Bővebben: Esemény


SMARTketing // smART! XTRA

A technológia és művészet kapcsolatát bemutató smART! XTRA sorozat legújabb eseményén a közösségi média kommunikáció és a reklám világa felől közelítünk a témához. „Hogyan használják a cégek a technológiai fejlesztéseket online és offline kommunikációs felületeiken? Hogyan építik be a kreatív ügynökségek a kortárs művészetet, a különböző médiumokat összekapcsoló digitális projekteket naprakész branding stratégiáikba?” Csütörtök este a Let_it_Be art agency szervezésében erről beszélgethetünk többek között a Mito kreatív csapatával, Sik Eduárd kreatív technológussal, és Zsikla Mónika művészettörténész-esztétával. Szó lesz a JCDecaux kortárs műveket hirdetőplakát formájában bemutató kampányáról, fesztivál chatbotokról, illetve a Wagner-napok hangképelemző szoftveréről és dinamikus arculatának tervezési folyamatáról is.

Mikor: 2020. március 12., 19:00-21:00

Hol: Trafó House

Bővebben: Esemény


Kortárs találkozások az AQB műtermeiben │ CCA Open

Péntek délután Schneller János művészettörténésszel az art quarter budapest műtermeit vesszük célba a Resident Art Budapest és a Kortárs Műgyűjtő Akadémia szervezésében. A rendszeresen hirdetett vezetett sétákon a művészeket, munkamódszerüket és műveiket ismerhetjük meg kicsit közelebbről. Ez alkalommal Gosztola Kitti, Halász Péter Tamás és Szabó Kristóf képzőművészek alkotótereibe látogatunk el, illetve az AQB Project Space-ben most futó Wittgenstein című nemzetközi csoportos kiállítást is megnézzük.

Mikor: 2020. március 13., 16:00-18:00

Hol: art quarter budapest

Bővebben: Esemény


Tavasz-nyári előrendelés

A munkahetet Anna Daubner legújabb SS’20 kollekciójának bemutatkozó eseményével zárjuk. Légies elegancia és játékos merészség  – így jellemzi Daubner Anna a saját márkáját, mi pedig már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az idei kollekció milyen anyag-, szín- és szabásmegoldásokkal fogja erősíteni ezt a gondolatot. Péntek este az elsők között próbálhatjuk majd fel az új kollekció darabjait, és ha úgy döntenénk, hogy a tavaszi gardróbfrissítést egy Anna Daubner alkotással kezdenénk, a bemutatón 10% kedvezménnyel elő is rendelhetjük a kedvenceinket.

Mikor: 2020. március 13. 17:00-21:00

Hol: Margot Budapest

Bővebben: Esemény

továbbiak
HIGHLIGHTS |  Visual Identities
design

HIGHLIGHTS | Visual Identities

Egy márka nemcsak egy jól megtervezett logóból áll. Az angol nyelvterületen használatos „visual identity” kifejezés a jelenség komplexitására utal, vagyis arra, hogy egy magára valamit is adó márkának jól átgondolt vizuális jelrendszerben kell működnie. A szín, a logó, a betűtípus, az ikonok és a fotók mind-mind annak a nyelvnek az
Insta láv | CsaK
digitális

Insta láv | CsaK

A cuki GIF-jeiről, illusztrációiról ismert Klement Csaba (@csabaklement [https://www.instagram.com/csabaklement/]) időről időre általa meghatározott témákat vet fel az Instagram-követőinek – legutóbb a szerelem-topik volt terítéken. „Eddig amúgy mindegyik témakör kézenfekvő volt. A mitológiás a görög nyaralásom előtt készült, a Madonnás az énekesnő hatvanadik szülinapján, és persze a szerelem
The Wall of Sound | panGenerator
design

The Wall of Sound | panGenerator

Egyetlen hangunkra van csupán szüksége ahhoz, hogy megírja személyre szóló elektronikus dallamunkat a varsói panGenerator [https://pangenerator.com] kollektíva köztéri installációja, a The Wall of Sound. Köztéri installáció, participatív művészet és elektronikus zene – ezeket a műfajokat ötvözi a varsói panGenerator [https://pangenerator.com/] művészcsoport The Wall of Sound című projektje,