fbpx
Nyomj Entert

Impozáns ház a svájci lankák ölén | Milad Eshtiyaghi

Az iráni származású Milad Eshtiyaghi még csak huszonhét éves, de már megannyi lélegzetelállító épülete valósult meg a világ különböző pontjain. Mutatjuk egyik legfrissebb terve, a svájci Tájkép Ház részleteit! 

Milad épületei Frank Lloyd Wright organikus építészetének 21. századi folytatásaként is értelmezhetők: építészet és természet kapcsolatának határait feszegető munkái kaméleonként illeszkednek az adott tájba, szoros interakcióba lépve a környezettel. Az építész minimalista, zöld és fenntartható irányzatot képvisel, miközben kiemelt szempont munkái kapcsán a látványosság. Legmerészebb ötletei, mint a New Yorki-i Buborék Ház, vagy a két tengerparti szikla közötti függő Híd Ház ezért egyelőre csak 3D-s koncepciók.

A hasonlóan innovatív, mégis földhözragadtabb Tájkép Ház egy valós projekt, hús-vér megrendelőknek. Az épület két, hullám formájú tömbből áll, az egyik a talajba van ágyazva, a másik mintha felette lebegne. A formavilágon a svájci lokáció gyepes lankái köszönnek vissza. A fűvel borított zöldtető is a táj folytatásaként jelenik meg, a változatos elhelyezésű, nagy méretű üvegfelületek pedig még inkább megnyitják az enteriőrt a természet felé. 

A megrendelő személyes kívánsága volt a lejtős moziszoba, ahol a terem feletti tetőablakot mobilis panelekkel lehet elsötétíteni. Rendhagyó megoldással készült továbbá a ház földalatti hálószobáinak megvilágítása: a fény a szomszédos medencéből érkezik, aminek köszönhetően különleges árnyjáték alakul ki a térben. A kívülről fehérnek és szigorúan letisztultnak tűnő épület enteriőrjei melegséget és természetközeli hangulatot árasztanak.

Milad Eshtiyaghi | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük