Holdfázisok inspirálta lámpakollekció | Lara Bohinc X Roll & Hill

Holdfázisok inspirálta lámpakollekció | Lara Bohinc X Roll & Hill

Lara Bohinc új kozmikus inspirációjú tárgykollekciót hozott létre, ezúttal az amerikai Roll & Hill márka számára. A szlovén születésű, londoni székhelyű tervezőt a hold különböző fázisai ihlették meg. Íme, a Moonrise lámpacsalád!

Lara alkotói szemléletmódját a dekonstrukció és a formák újragondolása jellemzi: tárgyait merész, mégis könnyed, valamint geometrikus, mégis lágy és finom vonalvezetéssel alkotja meg. Ez a magatartás jellemzi legújabb kollekcióját is, ami –  a tervezőtől már ikonikussá vált módon –  asztrológiai referenciákkal társul.

Az összetett, mégis kifinomult geometriával rendelkező új lámpakollekció sajátosságát a kör- és félkörformák különböző kompozíciókba rendezett játéka határozza meg. A hold fázisváltozásaihoz hasonlóan a Moonrise lámpák különböző szögekből szemlélve eltérő geometriát mutatnak. Az egyes darabokat megmunkált alumíniumból, sárgarézből vagy fekete eloxált alumíniumból készítik.

„A világítás olyan, mint a szoba ékszere – minden térben csillogást, életet és örömet vált ki. A fény olyan hangsúly, amely meghatározza a hangulatot. Egy szoba soha nem teljes világítás nélkül” – emelte ki Lara.


A brooklyni székhelyű Roll & Hill egy világítótest- és bútorgyártó vállalat, amely rendszeresen a legizgalmasabb kortárs és független tervezőkkel működik együtt. A céget 2010-ben alapította Jason Miller, akit tervezői és produceri tapasztalata arra inspirált, hogy olyan vállalkozást hozzon létre, amely segíti a független tervezőket és előtérbe helyezi azok tehetségét.

Bohinc Studio | Web | Facebook | Instagram
Roll & Hill | Web | Instagram

továbbiak
Kedvenc helyek #4 │ Gollob Lilla
community

Kedvenc helyek #4 │ Gollob Lilla

A Népsziget autentikus, vadregényes és nagyon szerethető – hogy mennyire, arról szerkesztőségünk tagja, Gollob Lilla mesél. Ismerd meg a Kabin-t! Hogyan mutatnád be a Kabint? A frekventált belvárosi helyektől távolabb eső Kabin a Népszigeten elsőként megjelent kutya-, bicikli- és családbarát, vízparti kiülős placc. A helyhez tartozó kétszemélyes kabinokat kedved szerint mozgathatod
Lakatlan épületek innovatív hasznosítása Budapesten
architecture

Lakatlan épületek innovatív hasznosítása Budapesten

A gombamód szaporodó lakatlan épületek kreatív, közösségi felhasználására az utóbbi tíz évben itthon is jó néhány izgalmas példa született. A sok remek kezdeményezés ellenére a mai napig nem sikerült hatékonyan működő rendszert kialakítani, kellőképpen motiválttá tenni az érintetteket. De miért is kiemelten fontos a lakatlan épületek városszövetbe való újraintegrálása? Milyen
Kivonja a forgalomból a műanyag szívószálakat a McDonald's
branding

Kivonja a forgalomból a műanyag szívószálakat a McDonald's

Az utóbbi években a legtöbb étterem és vendéglátóhely jelentős lépésekre kényszerült a klímavédelem ügyének előmozdítása érdekében. Legyen az társadalmi vagy gazdasági nyomás, mindenképpen üdvözlendő a legnagyobb hazai étteremlánc által bejelentett, az egyszer használatos műanyagokat érintő radikális változtatás. A McDonald’s a Magyar Távirati Irodának eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a közel