fbpx
Nyomj Entert

Holdfázisok inspirálta lámpakollekció | Lara Bohinc X Roll & Hill

Lara Bohinc új kozmikus inspirációjú tárgykollekciót hozott létre, ezúttal az amerikai Roll & Hill márka számára. A szlovén születésű, londoni székhelyű tervezőt a hold különböző fázisai ihlették meg. Íme, a Moonrise lámpacsalád!

Lara alkotói szemléletmódját a dekonstrukció és a formák újragondolása jellemzi: tárgyait merész, mégis könnyed, valamint geometrikus, mégis lágy és finom vonalvezetéssel alkotja meg. Ez a magatartás jellemzi legújabb kollekcióját is, ami –  a tervezőtől már ikonikussá vált módon –  asztrológiai referenciákkal társul.

Az összetett, mégis kifinomult geometriával rendelkező új lámpakollekció sajátosságát a kör- és félkörformák különböző kompozíciókba rendezett játéka határozza meg. A hold fázisváltozásaihoz hasonlóan a Moonrise lámpák különböző szögekből szemlélve eltérő geometriát mutatnak. Az egyes darabokat megmunkált alumíniumból, sárgarézből vagy fekete eloxált alumíniumból készítik.

„A világítás olyan, mint a szoba ékszere – minden térben csillogást, életet és örömet vált ki. A fény olyan hangsúly, amely meghatározza a hangulatot. Egy szoba soha nem teljes világítás nélkül” – emelte ki Lara.


A brooklyni székhelyű Roll & Hill egy világítótest- és bútorgyártó vállalat, amely rendszeresen a legizgalmasabb kortárs és független tervezőkkel működik együtt. A céget 2010-ben alapította Jason Miller, akit tervezői és produceri tapasztalata arra inspirált, hogy olyan vállalkozást hozzon létre, amely segíti a független tervezőket és előtérbe helyezi azok tehetségét.

Bohinc Studio | Web | Facebook | Instagram
Roll & Hill | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük