fbpx
Nyomj Entert

Kandinszkij elmélete ihletett meg egy új müncheni szállodát

Idén nyáron a Holloway Li belsőépítész duó bemutatja a müncheni WunderLocke szállodát, melyet Vaszilij Kandinszkij „Innerer Klang” elméletére és esztétikájára alapoztak. A Locke legújabb, 360 stúdióból álló aparthotele egy monumentális, korábban irodaházként funkcionáló épületben kapott helyet.

A 20. század elején jelentős ideig Münchenben élő Kandinszkij azt vizsgálta, hogy az absztrakción keresztül hogyan tudunk szorosabb kapcsolatot kialakítani a természettel – úgy vélte, hogy a dolgok „Innerer Klang”-jával (belső hangjával) való kapcsolat révén a művész felfedheti a tárgyak és anyagok természetes lényegét.

Ennek alapján a tervezők a fölösleges díszítéseket lecsupaszították, hogy felfedjék a meglévő épület nyers betonvázát. Az eredeti, hatvanas évekbeli terrazzo lépcsőházat restaurálták, és új, rozsdamentes acélból készült rögzítésekkel és korlátokkal hozták összhangba a modern kor követelményeivel. A betonoszlopok közé sűrű, szabadon áramló növényzetet telepítettek, az új burkolatokhoz és bútorokhoz pedig természetes anyagokat használtak: a fa, a terrazzo és a rafia kiegyensúlyozza a betontömeget, lágyságot kölcsönözve a térnek, akárcsak a látványos, természetes textúrájú szőnyegek. A földszínek és a botanikus zöldek által meghatározott színsémát a bútorok és a kárpitok színpompás elemei tarkítják.

Fotók: Edmund Dabney

Holloway Li | Web | Facebook | Instagram
Locke | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóanyag


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük