Kárpátok | Nicholas J R White

Kárpátok | Nicholas J R White

Nicholas J R White, brit fotós egy új európai vadvédelmi rezervátum létrehozását dokumentálta legutóbbi, „Kárpátok” című sorozatában.

Miután a 2000-es évek elején különböző fakitermelő cégek felvásárolták a romániai tulajdonban lévő erdők jelentős hányadát, a természetben pusztító károk következtek be. Erre a válságra reagálva alakult meg a Foundation Conservation Carpathia (FCC) azzal a céllal, hogy megóvja és helyreállítsa a Dél-Kárpátok erdőit egy új, európai vadvédelmi rezervátum létrehozásával. Az FCC azóta több mint 21 ezer hektárnyi erdőt vásárolt, 36 ezer hektár vadászterületet hozott létre, és több mint 1,5 millió facsemetét ültetett.

A „Kárpátok” sorozat ennek a folyamatnak és az elvégzett munkálatoknak a fotódokumentációja. A fotós így magyarázza:

A Kárpátok fenséges vonulatain megörökített, a természettel való gyengéd együttműködést ábrázoló képek az FCC nagyszabású vállalkozását mutatják be, és egyben az európai vadvilág újjászületésének vizuális archívumaként is szolgálnak.”

Website | Instagram

Forrás: Booooooom

továbbiak
Támogasd a magyar designt | JEWELRY
design

Támogasd a magyar designt | JEWELRY

A koronavírus számtalan változást hozott az életünkbe. Sok, szívünkhöz közelálló design márka is veszélybe került. Ahogy ők, úgy mi is hiszünk a hazai design hozzáadott értékében. Cikksorozatunkban olyan hazai kisvállalkozásokat mutatunk be, akik egyedi termékeikkel szebbé tehetik a karanténban eltöltött napokat is. Szemezgess a tuti design ékszerek között, és támogasd
Moholy Formatervezési Ösztöndíj X HYPE | Fogarasi Demeter
design

Moholy Formatervezési Ösztöndíj X HYPE | Fogarasi Demeter

2019-ben nyolc fiatal tervező, illetve designteoretikus vehetett részt a féléves Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogramban, amelyet a Magyar Formatervezési Tanács kezel, az ösztöndíjpályázat finanszírozásában pedig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és az Emberi Erőforrások Minisztériuma vesz részt. Az ösztöndíj során a pályázók megvalósíthatták önállóan kialakított, illetve gyártói együttműködéssel kidolgozott szakmai programjaikat.
Euphoria Spa | Misztrász, Görögország
architecture

Euphoria Spa | Misztrász, Görögország

Görögország első holisztikus spa központjában a belsőépítészet eszközei is ugyanúgy hozzájárulnak a szenzuális élményhez, mint a kezelések. A világörökség részeként számon tartott Misztrász területén, egy ciprusliget mellett vájták egy hegy belsejébe a spa négy szintjét. Aki betér az Euphoria Spa-ba, annak már azelőtt jó eséllyel euforikus élményben lesz része, hogy