fbpx
Nyomj Entert

Kávékülönlegességek őrült grafikai univerzuma

A 42 Coffee pörkölőjében a kávékészítés igazi alkímia, egy őrült kísérletezési folyamat, ahol határ a csillagos ég, akár a blendekről, akár a grafikákról van szó. Ismerjétek meg ti is Nezvál Máté földöntúli kávéuniverzumát, amely Buzás Aliz rajzaitól válik teljessé és utánozhatatlanná!

A 42 már majd tíz éve van jelen a hazai speciality kávé porondján, aki pedig valaha megízlelte a különleges aromakavalkádjaikat, többet nem fog ugyanúgy örülni az egyszerű otthoni kávéjának, mint korábban. A határ náluk szó szerint a csillagos ég, ugyanis az egész brandet, a névválasztástól, a szóhasználaton át a grafikáig egy funky űrtematika foglalja keretbe. A szellemi táplálék mindehhez a Galaxis útikalauz stopposoknak című klasszikus, amelyben az élet végső értelme nem más, mint a 42-es szám. Aki olvasta a könyvet, vagy betette már a lábát Máté pörkölőjébe, sejtheti, hogy a 42 Coffee esetében nem egy szokásos kávébrandről van szó. Bár a kávékészítés minőségével nem viccelnek, egyfajta pozitív téboly vibrál körülöttük. A márkát pedig tudatosan szerették volna megkülönböztetni a (Máté szavaival élve) megahipszter, ultraminimál” vonaltól, ami előtte dominálta a speciality kávé frontot.

A páratlan univerzumhoz azonban páratlan vizualitás passzol. Ennek a kezdetek kezdetétől Buzás Aliz grafikus a felelőse, aki az összes érzést és hangulatot, ami a 42-hez kapcsolódik egy vidám és nagyon könnyen felismerhető arculattá gyúrta össze. „2013-tól kezdtünk el együtt dolgozni Mátéval. Akkor még csak annyit tudtam az egészről, hogy szeretne egy kávémárkát csinálni, ami jó lenne, ha kitűnne a vidámságával és játékosságával a többi közül. Teljesen szabad kezet kaptam, ami fantasztikusan inspiráló volt. Azóta rájöttünk Mátéval, hogy ugyanolyan őrültek vagyunk és emiatt fél szavakból is megértjük egymást. Nincs más ügyfelem, akivel ennyi éven keresztül ilyen gördülékenyen menne a közös munka” – mesélte Aliz.

Az 42 univerzumának hóbortos karakterei közül a Grumpy Unicorn az igazi sztár. „Minden partnerünknek saját keveréket állítunk össze, egy ilyen egyedi megrendeléshez készítette Aliz először az unikornis karaktert, amibe azonnal beleszerettem, és mondtam neki, hogy ő kell nekem” – osztotta meg velünk Máté. Az unikornis azóta a brand kabalaállata lett: egy óriási poszteren feszít a pörkölőben, valamint az évről évre változó Signature keverék arca, amely teljes mértékben Máté aktuális ízlését tükrözi. A blend exkluzivitását az adja, hogy sohasem kerül értékesítésre, kizárólag ajándékba adják vagy rendezvényeken lehet levadászni kóstolót.

„Az arculat nemrégiben esett túl egy vadonatúj ráncfelvarráson. Mivel eltelt jó néhány év, és az én látásmódom is formálódott, így az egész arculat akarva-akaratlanul változott. Idén hozta meg Máté azt a döntést, hogy szeretne egy kicsit nagykorúsítani a grafikákon, és egy picit pasztellesebb, letisztultabb stílus felé elmenni”  – mondta el nekünk Aliz. Senki ne aggódjon, a megahipszter, ultaminimál” vonal még mindig fényévekre van!

42 Coffee | Web |  Facebook | Instagram

Buzás Aliz | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük