Karkötő, mellyel magyar tervezők forradalmasítanák a kézfertőtlenítést

Karkötő, mellyel magyar tervezők forradalmasítanák a kézfertőtlenítést

A higiéniai szokások pandémiával járó változásaira reagáltak magyar tervezők, akik termékükkel a kézfertőtlenítés új, alternatív módját hozták el. A kleen-wear karkötőknek hála a kézfertőtlenítő mindig kéznél lesz.

A koronavírus-járvány megjelenésével a maszk mellett állandó kellékünk lett a kézfertőtlenítő, ami vagy kifolyt, vagy otthon maradt, és ha volt is szerencsénk magunknál tudni, jó eséllyel a táska alján lapult akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lett volna rá. A kézfertőtlenítő használatának könnyebb, gyorsabb megoldását teszi lehetővé a kleen-wear karkötő.

A karkötőt egy háromtagú fiatal csapat készítette, akik azóta a termék és a márka fejlesztésében különböző pozíciókat töltenek be. Ábrahám Viktória formatervező és marketingvezető a termék tervezésében vett részt, valamint a közösségimédia-felületek kezelésével és egyéb marketingfeladatok ellátásával foglalkozik. Testvére, Ábrahám Balázs a cég ügyvezetője, ő felel az üzletfejlesztésért, az adminisztratív, pénzügyi és jogi háttérért. Gerber Gordon – gépészmérnök, a cég fejlesztési vezetője – dolgozta ki a termék műszaki hátterét, és ő felel minden tömeggyártási és logisztikai feladatért. Kifejezetten gyorsan, közel egy év alatt eljutottak az első ötlettől a prototípusfejlesztésen át a gyártásig és az értékesítésig.

„Az ötlet a pandémia miatti első lezárások idején született. A kézfertőtlenítő szerek használata a járvány következtében előtérbe került. Úgy gondoltuk tehát, hogy ideje forradalmasítani a kézfertőtlenítők használatának módját. Szeretnénk, ha a kleen-wear karkötő felhívná az emberek figyelmét a kézhigiénia fontosságára és rendszeres használatával csökkenthetnénk a betegségek terjedésének valószínűségét” – mondják.

A tárgy célja, hogy általa a kézfertőtlenítés mindennapi rutinná váljon: a termék a csuklón rendszeresen emlékeztet arra, hogy tisztítsuk a kezünket.

„Mivel a termék homogén, üreges test, ezért nehéz folyamat volt a fröccsöntő szerszám megtervezése és gyártása. A megfelelő alapanyag kiválasztása sem volt egyszerű. Rengeteg anyaggal kellett kísérleteznünk, hogy kellemes tapintású, bőrbarát, vegyszertűrő és a termék működéséhez megfelelő anyagot találjunk, ráadásul az egész világot érintő alapanyaghiány is tovább nehezítette a feladatunkat” – ismertetik a tervezés menetét és kihívásait.

A fröccsöntéssel, elasztikus műanyagból készült karkötőkbe gél és folyadék alapú kézfertőtlenítőt is tehetünk. Az utántöltés kézfertőtlenítő flakonból vagy kihelyezett pumpás tartóból is könnyen elvégezhető. A karkötőtest körülbelül nyolc-tíz használatra elegendő kézfertőtlenítőt tárol.

A négy különböző színben kapható termék értékesítése webshopon keresztül indult el Európában, a tervek szerint pedig nemsokára a boltok polcain is találkozhatunk a kleen-wear karkötőkkel.

kleen-wear | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Kreativitás rendszerbe foglalva |  A Vanguards és a siker receptje
business

Kreativitás rendszerbe foglalva | A Vanguards és a siker receptje

A régi mondás szerint minden sikeres férfi mögött áll egy nő – ha pedig körbenézünk a kreatív szektorban, könnyen lefordíthatjuk ezt a mondást 2021-re úgy, hogy minden sikeres vállalkozás mögött áll egy komoly tudással és tapasztalattal rendelkező csapat. Magyarország első, globális méretű divatbrandje, a Nanushka sem tudott volna olyan magas szintre
Most láthatjuk először az iPhone 13 külsejét
news

Most láthatjuk először az iPhone 13 külsejét

A nemrég kiszivárogtatott képek arról árulkodnak hogy a techóriás magabiztosan megtartja az iPhone tavaly debütált, korszakalkotó szögletes designját. Bár Mark Gurman és Debby Wu, a Bloomberg újságírói nem tartják ezt valószínűnek, a korábban elvetett, kijelző alá épített ujjlenyomatolvasó a világjárvány hatására lehet ismét indokolttá válik, és bekerül a következő generációs
Európa lesz az első klíma-semleges kontinens
news

Európa lesz az első klíma-semleges kontinens

Az Európai Bizottság tegnap közzétett Fit for 55 névre keresztelt javaslatcsomagjának célja, hogy 2030-ra a kontinens elérje a 1990-es emissziós adatok 55 százalékos csökkentését. Ez a kibocsátás csökkenés elengedhetetlen ahhoz hogy 2050-re az európai kontinens legyen az első klíma semleges, kibocsátásmentes kontinens. A tájékoztatás szerint: “A fosszilis üzemanyag-gazdaság elérte a