fbpx
Nyomj Entert

Karkötő, mellyel magyar tervezők forradalmasítanák a kézfertőtlenítést

A higiéniai szokások pandémiával járó változásaira reagáltak magyar tervezők, akik termékükkel a kézfertőtlenítés új, alternatív módját hozták el. A kleen-wear karkötőknek hála a kézfertőtlenítő mindig kéznél lesz.

A koronavírus-járvány megjelenésével a maszk mellett állandó kellékünk lett a kézfertőtlenítő, ami vagy kifolyt, vagy otthon maradt, és ha volt is szerencsénk magunknál tudni, jó eséllyel a táska alján lapult akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lett volna rá. A kézfertőtlenítő használatának könnyebb, gyorsabb megoldását teszi lehetővé a kleen-wear karkötő.

A karkötőt egy háromtagú fiatal csapat készítette, akik azóta a termék és a márka fejlesztésében különböző pozíciókat töltenek be. Ábrahám Viktória formatervező és marketingvezető a termék tervezésében vett részt, valamint a közösségimédia-felületek kezelésével és egyéb marketingfeladatok ellátásával foglalkozik. Testvére, Ábrahám Balázs a cég ügyvezetője, ő felel az üzletfejlesztésért, az adminisztratív, pénzügyi és jogi háttérért. Gerber Gordon – gépészmérnök, a cég fejlesztési vezetője – dolgozta ki a termék műszaki hátterét, és ő felel minden tömeggyártási és logisztikai feladatért. Kifejezetten gyorsan, közel egy év alatt eljutottak az első ötlettől a prototípusfejlesztésen át a gyártásig és az értékesítésig.

„Az ötlet a pandémia miatti első lezárások idején született. A kézfertőtlenítő szerek használata a járvány következtében előtérbe került. Úgy gondoltuk tehát, hogy ideje forradalmasítani a kézfertőtlenítők használatának módját. Szeretnénk, ha a kleen-wear karkötő felhívná az emberek figyelmét a kézhigiénia fontosságára és rendszeres használatával csökkenthetnénk a betegségek terjedésének valószínűségét” – mondják.

A tárgy célja, hogy általa a kézfertőtlenítés mindennapi rutinná váljon: a termék a csuklón rendszeresen emlékeztet arra, hogy tisztítsuk a kezünket.

„Mivel a termék homogén, üreges test, ezért nehéz folyamat volt a fröccsöntő szerszám megtervezése és gyártása. A megfelelő alapanyag kiválasztása sem volt egyszerű. Rengeteg anyaggal kellett kísérleteznünk, hogy kellemes tapintású, bőrbarát, vegyszertűrő és a termék működéséhez megfelelő anyagot találjunk, ráadásul az egész világot érintő alapanyaghiány is tovább nehezítette a feladatunkat” – ismertetik a tervezés menetét és kihívásait.

A fröccsöntéssel, elasztikus műanyagból készült karkötőkbe gél és folyadék alapú kézfertőtlenítőt is tehetünk. Az utántöltés kézfertőtlenítő flakonból vagy kihelyezett pumpás tartóból is könnyen elvégezhető. A karkötőtest körülbelül nyolc-tíz használatra elegendő kézfertőtlenítőt tárol.

A négy különböző színben kapható termék értékesítése webshopon keresztül indult el Európában, a tervek szerint pedig nemsokára a boltok polcain is találkozhatunk a kleen-wear karkötőkkel.

kleen-wear | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük