Kedvenc helyek #2 │ Geiger Bianka

Kedvenc helyek #2 │ Geiger Bianka

Sorozatunk folytatódik – a HYPEANDHYPER szerkesztőségéből most Geiger Bianka mesél az egyik kedvenc budapesti helyéről. Íme, A másik bolt!

Hogyan mutatnád be A másik boltot?

Willmann Fábián Németországból hazatérve ismerte meg Wekerlét, ahol nyitott egy apró borboltot. Idővel beleszeretett a különböző burgonyafajtákba, ami új üzletté nőtte ki magát. Ha valaki a borok körül kereste, nem ott volt, hanem „a másik boltban”, aminek egyre csak nőtt a kínálata a Kós Károly tér sarkán.

A delikátban ma már minden megtalálható kedvenc hazai termelőink csemegéitől kezdve a világ távoli pontjairól érkező kuriózumokig, de napi ebédmenü, Irénnek, a hely aranykezű péknőjének köszönhetően saját pékáru, zseniális kávé és hihetetlenül szívélyes, élettel teli hangulat is akad, a wekerleiek és a gasztroturisták nagy örömére.

Miért ez a kedvenc helyed?

A másik bolt az a hely, ahol minden van – ami pedig nincs, az holnapra lesz, ha kell, négy keréken szállítva (ez A mászik bolt). Régen egy sarokra laktam az üzlettől és akármikor betértem, mindig találtam valami újdonságot. Bár most jóval nagyobb túra vezet oda, megéri, ez ugyanis az a delikátesz, amelynek hangulata és kedvessége a legszürkébb napon is feltölt energiával, és ahol elkérik a kezemből a kimérős kucsmagombát, mondván, most kaptak frisset, vigyek abból inkább.

Mi a kedvenc terméked tőlük, amit ajánlanál?

Bármit, de tényleg. Menj be, kérj tanácsot vagy impulzusvásárolj! Ajánlanám a legendás gőzgombócot, amiért egész Budapest zarándokolt szombatonként, de arra sajnos várni kell őszig – de hidd el, találsz olyasmit, amit érdemes hazavinni! (Fotósunk például egy szép kövér sonkával és egy vekni friss kenyérrel távozott… )

A másik bolt

Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 13. (megközelítés a Blaha Lujza térről a 99-es autóbusszal vagy a Határ útról egy kellemes sétával, esetleg a 194-es vagy a 199-es autóbusszal)

Fotók: Rácmolnár Milán

továbbiak
Képeslapszerű szlovén táj | Bled
egyéb

Képeslapszerű szlovén táj | Bled

Bled Ljubljanától északnyugatra fekvő városa mellett egy tó partján, sziklák több száz méteres magaslatán magasodik Szlovénia legrégebbi, több mint ezer éve épített vára. A nagy múlttal rendelkező Bledi vár ma már közkedvelt turista-zarándokhely, ugyanis a képeslapszerű táj és a kirándulás mellé különböző programok társulhatnak látogatásunk során, ha úgy tartja kedvünk.
A hét kedvenc enteriőrjei_56
design

A hét kedvenc enteriőrjei_56

Hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Ezen a héten Kijevben egy eklektikus, Koperben egy minimalista loftra bukkantunk, de a fény és a tágasság a többi enteriőrt is jellemzi. Íme!
Kávézó újragondolva | Sisters
architecture

Kávézó újragondolva | Sisters

A Sisters Kolozsvári kávézó új arculatát a Prototip Studio kivitelezte, a végeredmény pedig friss és modern közösségi tér lett, ahová szívesen tér be az ember, ráadásul nem csak kávéért. Nem féltek teljesen átértelmezni a klasszikus kávézóenteriőrt, így minimalista atmoszférát hoztak létre, amelyben a különböző anyagok használata, a felbukkanó élénk színek