Képzeletbeli nyaralás | Casa Plenaire

Képzeletbeli nyaralás | Casa Plenaire

Még mindig nem tudjuk, mi lesz a nyárral, a nyaralással, az utazással. Egyelőre csak a képzeletünk szárnyalhat a határokon túlra, ám ennek is van valamennyi előnye: az álmaink nincsenek pénztárcához vagy távolsághoz kötve. És már fiktív nyaralóhelyek közül is válogathatunk, hála azoknak a designereknek, akiket a bezártság arra sarkallt, hogy képzeletbeli úti célokkal támogassák meg az álmainkat.

Fehér, napos, barlangszerű menedék, kilátással a végtelen kékségre – ismerős? A londoni bázisú Child Studio tervezőit Santorini szigetének építészete ihlette, amikor a karantén ideje alatt a Casa Plenaire képzeletbeli üdülő tervezésébe fogtak.

A 2019-ben alapított stúdió terveit is kettévágta a járvány: épp a Plenaire kozmetikai cégnek terveztek üzletet, amikor beütött a krízis. A projekt felfüggesztésre került, de a két fél úgy döntött, ha fizikai síkon most épp nincs rá lehetőség, a virtuális világban létrehozható egy megálmodott tér. A kollaboráció eredményeként születettek meg a Casa Plenaire, tengerparti álomvilla 3D-modelles tervei.

A görög miliőbe helyezett villát a design olyan ikonikus darabjaival töltötték meg a tervezők, mint a svéd Greta von Nessen Anywhere lámpája, vagy a finn Eero Aarnio Pastil széke. A ház legnagyobb erőssége  a terasz, kilátással az Égei-tengerre (ez a valóságban sem festene másképp), de a tervező Che Huang és Alexy Kos az enteriőrt sem hanyagolta el. Az ovális tetőablak alá beltéri pezsgőfürdőt helyeztek, a zuhanyt pedig egy titkos teraszon rejtették el. A helyi küklád építészeti hagyományokból átemelték a legizgalmasabb elemeket, például szinteltolásokkal és boltívekkel gazdagították a teret.

Ha kigyönyörködtük magunkat a villában, érdemes rápillantani a Child Studio eddig (valós térben is) megvalósult munkáira: a Londonban található Humble Pizza enteriőrje például ugyanazt a derűs nyugalmat árasztja, mint a Casa Plenaire. Már ezzel az éttermi projekttel is több díjra jelölték őket, és számos megjelenést értek el, ám igazán épp a karantén alatti virtuális projektjük miatt kapta fel őket a szakma és a közönség.

Child Studio | Web | Instagram

továbbiak
Deep Water | Légifotó sorozat
art

Deep Water | Légifotó sorozat

Szabó Viktor [https://www.behance.net/szaboviktor] fotósorozatában egy titokzatos, elhagyatott bányató gyönyörű látványát tárja elénk. A fotós elmondása szerint a tavat és környékét turisztikai attrakciónak szánták, de a projekt valamiért mégsem valósult meg. Forrás: Behance [https://www.behance.net/gallery/88044003/Deep-water]
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

A hét elején még elcsíphetjük a régió kortárs galériáinak példaértékű kezdeményezését, emellett sok-sok olvasni- és néznivalót is összegyűjtöttünk a következő pár napra a Disegno új lapszámától kezdve az ülés történetét bemutató filmen át a Maform oktatóanyagaiig. Mutatjuk a részleteket! not cancelled east x south A not cancelled east x south
Alpesi menedékházak Szlovéniából
east

Alpesi menedékházak Szlovéniából

A szél, a hó, földcsuszamlások, a terep és a szélsőséges időjárási körülmények mind specifikus építészeti formát, szerkezetet és koncepciót követelnek. Ezúttal a szlovén Alpokból gyűjtöttünk össze nektek menedékházakat, amelyekben nem csak az a közös, hogy mindegyikből megcsodálhatjuk a szlovén tájat, hanem az is, hogy mindegyiket helikopterrel szállították a végleges helyére,