fbpx
Nyomj Entert

Kert köré tervezett házzal teremt összhangot Robert Konieczny

Robert Konieczny lengyel építészt és csapatát különleges kihívás elé állították: egy meglévő kerthez kellett a természettel harmonizáló luxuslakást tervezniük úgy, hogy a lehető legjobban őrizzék meg a zöld felületek integritását. A látványos projekt a tervezőcsapat egyik legújabb munkája.

A lengyel bázisú KWK Promes építész iroda idén átadott projektjében minden a harmóniáról szól: a luxusingatlan párbeszédet folytat a rendhagyó alapot adó kertrendszerrel. Mind a lakás belsejében, mind pedig a külső környezetében domináns hangsúlyt kaptak az oázisszerű zöldfelületek.


Az épület letisztult külseje és belső terei lehetőséget adnak arra, hogy a gazdag természeti formák kellő hangsúlyt kapjanak: ezek a lakás szinte bármely pontjáról láthatók. Ez a projekt egyúttal rámutat az építészet új kihívására is: a funkcionalitás, a fenntarthatóság és az esztétika megőrzése mellett kérdés, hogyan lehet egyre nagyobb teret adni a természeti környezetnek úgy, hogy épület és természet harmóniát alkosson egymással.

Fotók: Jakub Certowicz

KWK Promes | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Archdaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük