fbpx
Nyomj Entert

Újragondolt műanyag | Crafting Plastics Studio

A kőolaj alapú, hagyományos műanyagok okozta problémák mindennapjaink részévé váltak: a környezetszennyezést, a magas energiafogyasztást és az éghajlat rohamos változását nem nehéz észrevenni. Azonban mi történne, ha újfajta, lényegesen környezetbarátabb műanyagalternatíva bukkanna fel a köztudatban?

A Crafting Plastics Studiót a Berlin és Pozsony között ingázó Vlasta Kubušová formatervező és Miroslav Král gyártástervező alapította 2016-ban. Azóta is céljuk, hogy növeljék a termékek élettartamát és folyamataik a fenntarthatóság jegyében menjenek végbe. Termékeik hulladékmentesen elégíthetik ki a fogyasztói igényeket. A Crafting Plastics Studio részt vesz minden egyes szakasz előállításában és kutatásában is, ebből fakadóan ötvözik a kézművességet és a csúcstechnológiát.

A Nuatan projekt egyik kiemelkedő eleme, az újrafelhasználható TO-GO kávéscsésze teljes mértékben megújuló erőforrásokból készül és biológialiag lebomló. A csésze életciklusa végén ipari komposztba dobható. A Nuatan csészék célja, hogy a kávézókban, fesztiválokon a hagyományos, egyszer használatos poharakat természetesebb opcióra cseréljük, ami használatát követően sokkal hamarabb lebomlik, mint az általános műanyag.

A stúdió a pandémia alatt egy olyan 3D-analóg diffúzorkollekciót hozott létre, ami teljes mértélben biobázisú anyagokból áll. A különböző anyagok vizsgálata és az állandó kutatások kibővítették a márka hatáskörét, így már nemcsak csúcskategóriás tervezői termékekkel dolgoznak, hanem hétköznapi tárgyakkal is, népszerűsítve a megújuló termékeket, többek között étkészlet-kollekciókat.

Crafting Plastics Studio | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük