Környezettudatos sportmárka modern amazonoknak | MARI

Környezettudatos sportmárka modern amazonoknak | MARI

Kaptay Annamária a szó jó értelmében vett polihisztor tele energiával és ötletekkel. Kreatívan értelmezi a sport- és jógaoktatást, közösséget épít, zenél, fest, tavaly pedig a karanténidőszakban piacra vezette fenntartható sportmárkáját. A különböző tevékenységi körökből álló személyes brandje autentikus, lokális asszociációkkal átitatott és nagyon up-to-date .

„Mindig is rettegtem attól a gondolattól, hogy egyetlen dolgot válasszak hivatásomnak és az töltse ki egész életemet. Túl sok minden érdekel és foglalkoztat. A sportot is kreatívan közelítem meg, például egy tökéletesen kiválasztott zene lüktetésére kibontakozó dinamikus jógaáramlás abszolút felér a tánc-vagy mozdulatművészettel. A zene tehát összekapcsolódik a mozgással, a mozgás pedig a vizuális megjelenéssel, így kapcsolódik hozzá a márka, elsősorban a sportkollekció. A ruhatervezés és a festés szintén egymást inspirálják. Azt hiszem, ha őszinték és önazonosak maradunk abban, amit csinálunk, akkor nem kell tartanunk attól, hogy sikeresek leszünk-e” – mesélte nekünk Annamari.

Erős, szenvedélyes, önmagukkal tökéletes egyensúlyban élő nők a múzsái, mint családjának nőtagjai. A tervezés során a mindennapi életben rejlő színek, formák, anyagok, mozdulatok és emberek összességéből merít ihletet, amit aztán bátor és színes vizuális nyelvezetbe ültet. Már kisgyerekként is mindig rendhagyóan és furcsán öltözködött társaihoz képest, de egy pillanatra sem bizonytalanodott el a saját ízlésében. A merész színkombinációkkal ezt az önbizalmat és a felszabadultság érzését szeretné átadni a márka darabjait viselőknek is, akik sok esetben a sport által épített közösségének tagjai. „A brand logója, a párducfigura is ezt az erőt, lendületet, szabadságot, szenvedélyt és szépséget szimbolizálja. Mindazt, amilyennek képzeljük vagy képzelni szeretnénk magunkat, miközben sportolunk. Ugyanakkor ha megnézed a logót, van benne egy kis játékosság is a párduc kacska kis lábaival. Szándékosan nem tökéletes és ettől szép” – mondta el a tervező.

Annamarinál kiemelt szempont a fenntartható gyártás és a tudatos vásárlásra való ösztönzés. Első, óriási népszerűségnek örvendő pulóverkollekciója a Plant a Tree-vel kollaborációban született: minden pulóver után egy fát ültetnek a vásárló nevében, aminek sorszámát a pulcsi ujjára hímzik. Így pontosan tudod, ha például a 123. facsemete lett a tied a sorban. A második, Glamazon névre hallgató jógaruha- és a napokban megjelent fürdőruha-kollekció minden részlete teljes mértékben újrahasznosított, óceáni és egyéb hulladékból előállított anyagokból készül. Ez alól a címke és a csomagolás sem kivétel. Mindezen túl minden termék Budapesten vagy környékén készül. „Fontos, hogy ismerjem és tudjam, kinek a keze munkája áll a konkrét termékek mögött. A téli kollekciós merinógyapjú-sapkákat például a nagynéném kötötte egyesével, kézzel” – emelte ki Annamari.

A vadonatúj fürdőruha-kollekció darabjain magyar nyelvű, humoros szlogenek is megjelennek. „A szokásos színfétisem mellett szerettem volna olyan üzeneteket közvetíteni rajtuk, amivel a korosztályunk nagy része egy emberként tud azonosulni. Nagyon élvezem nézni, ahogy rengetegféle-fajta ember mind ugyanarra gondol, ugyanazt érzi és ugyanaz a nosztalgikus romantika fogja el, amikor például a »bal elöl…« printet meglátja. Egy kis közös, társadalmi összekacsintás, ami összeköt egy hatalmas fiatal réteget. Akkor jöttem rá, hogy ez mennyire generációs üzenet, amikor anyukám megkérdezte, hogy mit jelent a szöveg. Olyan ez, mint elmagyarázni egy viccet, úgy már semmi értelme. Az »erre bezzeg volt pénz« már kevésbé generációspecifikus, az inkább csak nagyon »mi« vagyunk, magyarok. Szeretem ezeket a kis társadalmi gegeket” – mesélte Annamari.

MARI | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg
design

A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg

A GUNIA Project 2023-as újévi kollekciójának fókuszában a nyúl áll. Az ukrán márka most is friss és divatos tárgyak formájában éleszti újjá az ukrán kézműves hagyományokat. Az alapítókat az új kollekcióról, a nyúl szimbólumáról és kedvenc tárgyukról is megkérdeztük. A GUNIA Project újévi kollekciója kerámiákat, illatos gyertyákat, asztali textíliákat és
Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban
uniqlo

Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Az egyszerű vonalvezetésű, megfizethető árú és jó minőségű ruhák között minden alapdarab megtalálható, amire szükség lehet egy gardrób összeállításához. Ez a titka az ázsiai szigetország legismertebb ruházati márkájának, a UNIQLO-nak, amely világszerte közel több mint 2400 üzletet üzemeltet. A lengyel fővárosban, a Marszałkowska utcán haladva nehéz eltéveszteni a cég jellegzetes
A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett
design

A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett

Bemutatkozik az ANKA ART limitált, kézzel készült legyezőkollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált. A darabok különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionálnak. Az Anka legyezőmárka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART első limitált darabjait Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett 2011-ben diplomázott a