Közösségi tér a kávé szerelmeseinek | GROUNDS

Közösségi tér a kávé szerelmeseinek | GROUNDS

A cseh Rusty Nails Coffee Roasters új helyet nyitott Prágában, mely sokkal több egy átlagos kávézónál. A kávépörkölés házon belül zajlik, ezen felül pedig edukációs workshopokat és versenyeket is tartanak a KOGAA építész stúdió által megálmodott indusztriális térben.

Prága egyre inkább felkapott Karlín kerülete ipari övezetből vált pezsgő városnegyeddé. Itt kapott helyet a Rusty Nails új helye, a GROUNDS is, melynek építészeti megoldásaiért a KOGAA építész stúdió felelt. A kávézó alapítója, René Královič országszerte több vendéglátóhelyért felel, az új üzlettel pedig az volt a célja, hogy közös platformot teremtsen kávészakértők, baristák és kávékedvelők számára egy olyan helyen, ahol a kávépörkölési folyamatot is láthatják az érdeklődők.

A helyiség egy belső udvarból nyílik, belépve a cafeteria fogadja a látogatót. A betonasztalok és egyéb betonelemek a helyszínen készültek, mint ahogyan a fal mellett végigfutó fa pad is. Az indusztriális stílus leginkább a hullámlemezeken és a felfüggesztett lámpákon érhető tetten, ezeken túl a felülvilágítókon keresztül beáramló természetes fény teremt sajátos atmoszférát.

Az emeleti, irodaként funkcionáló munkatérbe vibráló narancs lépcsősor vezet fel, a szabálytalan alaprajzú teret pedig fényáteresztő hullámlemezek határolják, sok-sok zöld növénnyel körülölelve.

A KOGAA intenzíven együttműködött a Rusty Nails csapatával annak érdekében, hogy olyan téri megoldásokat hozzanak létre, amelyek a lehető legjobban szolgálják az itt zajló eseményeket és tevékenységeket. A tértervezésben nagy gondot fordítottak arra, hogy legyen elegendő hely a kávébab tárolására, a helyszínen zajló kávépörkölésre, a takarításra és a csomagolásra is. A helyiségen belül leválasztott középső térben a kávétesztelés zajlik, illetve itt tartanak workshopokat és versenyeket is.


KOGAA | Web | Facebook | Instagram
GROUNDS | Facebook | Instagram

továbbiak
Álomszerű fényinstalláción a fenntartható növénytermesztés
news

Álomszerű fényinstalláción a fenntartható növénytermesztés

A GROW címet viselő projekt a mezőgazdaság területét hozza fókuszba, miközben fenntartható és egészséges növénytermesztési segédanyaggal kísérletezik: a fénnyel. A rotterdami Studio Roosegaarde egy 20 ezer négyzetméteres termőföldet alakított át szürrealista fényinstallációvá. A cél az, hogy a jövőben a piros, kék és ultraviola színekben játszó mezők képe ne csak  művészet
Nézd meg az Oscar-esélyes magyar animációs rövidfilmet!
art

Nézd meg az Oscar-esélyes magyar animációs rövidfilmet!

Andrasev Nadja Szimbiózis című alkotása is szerepel a 96 legjobb animációs rövidfilmet felvonultató Oscar-esélyesek longlistjén. Most te is megnézheted! A hazai közönség a legutóbbi Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál alkalmával a vásznon is találkozhatott Andrasev Nadja tizenkét perces rövidfilmjével, amely egy megcsalt feleség sajátos és különös nyomozását meséli el.
Kifinomult és praktikus | Monolith Coffee Table
east

Kifinomult és praktikus | Monolith Coffee Table

Elegáns és egyszerű esztétika a Bauhaus formavilágával társítva: a Pavel Vetrov ukrán tervező által megalkotott dohányzóasztal monolitszerűen díszítheti lakásunkat, elnevezését is erről kapta. Pavel Vetrov jelenleg az ukrán fővárosban, Kijevben dolgozik formatervezőként. „Pályafutásom a 3D-látványtervezés iránti szeretetemhez köthető. Kezdetben belsőépítészettel foglalkoztam, de ma már egyre több bútortervezői projektben is részt