Legyező mutatja a pontos időt | Muji Clock

Legyező mutatja a pontos időt | Muji Clock

Az idő mérésének számtalan formája létezik. Íme, a rendhagyó kijelzők közül most itt a legfrissebb! A fiatal formatervező, Sy Hyin Wong számlap nélküli óráját a MUJI inspirálta.

Az elmúlt évszázadok során számtalan olyan óra került ki designerek keze alól, mely elrugaszkodik a hétköznapi kijelzők világától. A kreatív módon újraértelmezett időmérő eszközök népes táborát erősíti mostantól a Muji Clock is, mely számjegyek használata nélkül, egy mozgó legyező segítségével mutatja meg a pontos időt. Az óra tervezője a San Jose State University tanulója, Sy Hyin Wong, aki az egyik egyetemi kurzus során foglalkozott a rendhagyó eszköz fejlesztésével.

A fiatal designer a végtelen minimalizmusáról híres MUJI brand szellemiségéhez illeszkedően alkotta meg saját óráját: a zavaró számlapot lecsupaszította, az óramutatókat pedig elegáns legyezőre cserélte. A zen stílusú óráról nekünk a híres japán designer, Naoto Fukasawa 1999-ben tervezett falra szerelhető CD-lejátszója jutott eszünkbe, mely formavilágával (és működési módjával) egy ventillátort idéz. Sy Hyin Wong esztétikus legyezőórája egyrészt kiegyensúlyozottságot és nyugalmat sugároz, másrészt azért is praktikus, mert a rövidlátók a kijelzőre pillantva akár szemüveg használata nélkül is könnyedén leolvashatják a pontos időt.

Forrás: Yanko Design

továbbiak
Szürreális portrék | Oleksandra Balytska illusztrációi
east

Szürreális portrék | Oleksandra Balytska illusztrációi

Finom pasztellárnyalatok, álomszerű jelenetek és különös emberi alakok – mutatjuk az ukrán származású Oleksandra Balytska karakteres vizuális világgal rendelkező illusztrációit. Oleksandra Balytska már gyerekkora óta szeret rajzolni, de akkor még úgy gondolta, csak hobbiként marad ez jelen az életében. Miután megszerezte mesterdiplomáját a Wrocławi Művészeti Akadémián, különböző könyvek [https://www.behance.
Lázat is mér az új Huawei okostelefon
tech

Lázat is mér az új Huawei okostelefon

A Huawei Honor Play 4 Pro okostelefonnal pont olyan egyszerűen lehet testhőmérsékletet mérni, mint fotózni. A COVID-19 után ez a gyártó az első, amely mobiltelefonba integrált lázmérővel jelentkezik. A koronavírus-járvány alatt rengetegen kerestek rá a mobilalkalmazások között a lázmérő kulccsszóra, főleg, miután a vécépapírhoz hasonlóan a lázmérők is pillanatok alatt
Kempingezz egy terepjáró platóján | SCOUT Olympics
tech

Kempingezz egy terepjáró platóján | SCOUT Olympics

Valahol a lakóautó és a sátor között helyezkedik el a SCOUT Campers újdonsága, melynek hála még sosem volt ilyen kényelmes a vadkempingezés. Hordozható, leszerelhető és multifunkcionálisan alakítható a SCOUT [https://www.scoutcampers.com] idén nyáron piacra bocsátott Olympics modellje. A terepjárók platójára szerelhető kempingdoboz felszereltsége egy lakóautóéval vetekszik, sátorral bővítve