Lengyel kézre kerül az egyik legnagyobb régiós szállásfoglaló

Lengyel kézre kerül az egyik legnagyobb régiós szállásfoglaló

A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding vásárolja meg a magyar Szallas.hu-t is üzemeltető, az elmúlt években nemzetközi szereplővé vált Szallas Groupot. A varsói székhelyű e-kereskedelmi és médiavállalat-csoport várhatóan 82 millió eurót fizet a tulajdonosi körnek.


A lengyel cég bár tulajdonosa volt néhány jelentős régiós média- és e-kereskedelmi portálnak, eddig legfőképpen Lengyelországra fókuszált, de a Szallas Group megvásárlása több új állammal és termékkel gazdagítja portfólióját.

„A változás legfeljebb annyiban érzékelhető, hogy a meglévő és leendő partnereket ezentúl több és jobb szolgáltatással, a vendégeket még több szálláshellyel szolgáljuk ki” jelentette ki Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója a Forbesnak.

A 82 millió eurónyi, azaz majdnem 33 milliárd forintnyi tranzakció véglegesítése várhatóan az ősz folyamán, az engedélyeztetési folyamat sikeres lezárása után várható, a pénz pedig a tulajdonosi kört alkotó PortfoLionhoz és magánszemélyekhez kerül majd.

A Szallas.hu 2007-es alapítása után gyorsan Magyarország egyik meghatározó szállásfoglaló oldalává vált. A PortfoLion 2015-ben vásárolta meg a céget az EXIM és az OTP által biztosított forrásból. Először Lengyelországban, majd Romániában és Csehországban is akvizíciókat hajtott végre a cég.

A csoport árbevétele felvásárlások és növekedés révén megtöbbszöröződött, az éves foglalások értéke a befektetés előtti évi 20 millió euró magasságából 2021 és 2022 júniusa között már 200 millió euróra nőtt. Az elmúlt egy évben több mint egymillió foglalás történt a csoport oldalain. Mintegy 87 ezer szálláshely közül választhatnak az utazók a csoport oldalain, ami a mostani tranzakcióval 100 ezer fölé nőhet.

továbbiak
Alina Pash – Egy jó boszorkány
east

Alina Pash – Egy jó boszorkány

Az idén 29 esztendős ukrán énekes-rapper zenéjében hagyomány és modernitás alkotnak egymással ideális és figyelemreméltóan izgalmas elegyet. Eddigi két nagylemezével jelezte és egyben bizonyította is, hogy nemcsak feltörekvője szeretne lenni napjaink popzenéjének, hanem meghatározó tényezője is. A Motanka című dalod úgy kezdődik, hogy magyarul számolsz (egy, kettő, három, négy). Miről
A szocializmus sokoldalúsága elevenedik meg Maria Švarbová új fotósorozatában
art

A szocializmus sokoldalúsága elevenedik meg Maria Švarbová új fotósorozatában

A szlovák fotóművész, Maria Švarbová mesterien bánik a posztszovjet miliő romantizálásával: keleti örökségünk esztétikája finoman dominál minden alkotásában, miközben a képek keserédes hangulata egy utópisztikus világba kalauzol el bennünket. Švarbová Two sides-ra keresztelt legfrissebb sorozatában ezúttal a perspektivikus látásmód és a többféleség egyidejű jelenléte figyelhető meg. A fotósorozatot uraló bágyadt
Kortárs vernakularitás és globális branding – A Nobu Hotel Warsaw designjának receptje
east

Kortárs vernakularitás és globális branding – A Nobu Hotel Warsaw designjának receptje

A nemzetközi hotelláncok tervezésénél két meghatározó dilemma is felmerül: milyen mértékben reflektáljon az épület az adott lokáció sajátosságaira, és mennyiben igazodjon stílusában a központi brandhez? Hogyan kerüljék el, hogy üres klisékkel vagy a helyi hagyományok giccses hangvételű újraélesztésével próbálják megmutatni a hely szellemét a vendégeknek? A Nobu Hotel Warsaw – amely