fbpx
Nyomj Entert

Lengyel kézre kerül az egyik legnagyobb régiós szállásfoglaló

A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding vásárolja meg a magyar Szallas.hu-t is üzemeltető, az elmúlt években nemzetközi szereplővé vált Szallas Groupot. A varsói székhelyű e-kereskedelmi és médiavállalat-csoport várhatóan 82 millió eurót fizet a tulajdonosi körnek.


A lengyel cég bár tulajdonosa volt néhány jelentős régiós média- és e-kereskedelmi portálnak, eddig legfőképpen Lengyelországra fókuszált, de a Szallas Group megvásárlása több új állammal és termékkel gazdagítja portfólióját.

„A változás legfeljebb annyiban érzékelhető, hogy a meglévő és leendő partnereket ezentúl több és jobb szolgáltatással, a vendégeket még több szálláshellyel szolgáljuk ki” jelentette ki Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója a Forbesnak.

A 82 millió eurónyi, azaz majdnem 33 milliárd forintnyi tranzakció véglegesítése várhatóan az ősz folyamán, az engedélyeztetési folyamat sikeres lezárása után várható, a pénz pedig a tulajdonosi kört alkotó PortfoLionhoz és magánszemélyekhez kerül majd.

A Szallas.hu 2007-es alapítása után gyorsan Magyarország egyik meghatározó szállásfoglaló oldalává vált. A PortfoLion 2015-ben vásárolta meg a céget az EXIM és az OTP által biztosított forrásból. Először Lengyelországban, majd Romániában és Csehországban is akvizíciókat hajtott végre a cég.

A csoport árbevétele felvásárlások és növekedés révén megtöbbszöröződött, az éves foglalások értéke a befektetés előtti évi 20 millió euró magasságából 2021 és 2022 júniusa között már 200 millió euróra nőtt. Az elmúlt egy évben több mint egymillió foglalás történt a csoport oldalain. Mintegy 87 ezer szálláshely közül választhatnak az utazók a csoport oldalain, ami a mostani tranzakcióval 100 ezer fölé nőhet.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük