Lengyel minimál | ÅOOMI

Lengyel minimál | ÅOOMI

Nem, ez nem IKEA, és még csak nem is skandináv: a finoman geometrikus motívumokból építkező lakástextilek és „fröcskölt” mintázatú kerámiák jegyzője a lengyel ÅOOMI márka.

Egy jó ideje már ismerősként üdvözöltük azokat a „foltos” csészéket, melyek kedvenc újhullámos kávézónkban kerültek a kezeink közé, és lám, kiderül, hogy a márka egy lengyel triót takar. Patrycja Szymura, Sara Makuch és Kasia Sojka egy egyetemi szitanyomó kurzuson találkoztak egymással, és bár különféle területekről érkeztek a design világába, hamar egyetértésre jutottak. A három tervező szintézise az ÅOOMI márkában öltött testet.

A lengyel brand kínálatában kerámia tárgyakat, lakástextileket és papírárut találunk. Bármelyik terméket is válasszuk, mindegyiken megjelenik a matéria és a mintázatok szeretete. Az egyedi kézműves darabok helyi alapanyagok felhasználásával készülnek, és legtöbbször a lengyel táj nyújt inspirációt a lányok számára.

Az ÅOOMI első kerámia készlete a különféle kőzetek és ásványok szépségére reflektál: a tervezők hosszas kísérletezés után találtak rá a megfelelő kerámiamázra, mely egyedi megjelenést kölcsönöz a kőedény tárgyaknak. A kollekcióban bögréket, tálakat és tányérokat találunk, melyek különbözőségük ellenére is tökéletes párbeszédbe elegyednek egymással.

A monokróm lakástextilek között időtlen darabok sorakoznak: a különféle párna- és ágyneműhuzatok finoman geometrikus mintázatába rögtön beleszerettünk, és megkockáztatjuk, hogy ezek bármelyik skandináv típusú márkával felvennék a versenyt.

Ami pedig a papíráru kínálatot illeti: a jegyzetfüzetek, noteszek és plakátok mind prémium minőségű papír felhasználásával készülnek, az örökérvényű „a kevesebb több” égisze alatt.

ÅOOMI | Facebook | Instagram

továbbiak
Musk és Bezos cégei viszik az első nőt a Holdra | NASA
design

Musk és Bezos cégei viszik az első nőt a Holdra | NASA

A 2024-es évben nem csak a párizsi olimpiát rendezik meg, hanem egy másik nagy horderejű eseményre is készülhetünk. Ez nem más, mint a NASA által tervezett Hold expedíció, amely a második lesz az emberiség történetében. A tervezett holdra szállásra a NASA az amerikai multimilliárdos, Amazon vezető Jeff Bezos Blue Origin
Micromonumental Mapping | Fényművészet online
art

Micromonumental Mapping | Fényművészet online

A világjárvány egyik legizgalmasabb hozadéka, ahogy a művészeti alkotások a virtuális térbe költöznek. Most a Limelight, fényművészeti alkotócsoport munkáját mutatjuk be, amely eredetileg a lille-i operaházra készült, végül azonban a képernyőn valósult meg. A Limelight [https://limelightart.net] fényművészek alkotócsoportja, akik több mint 15 éve készítenek 3D vetítéseket, illetve fényinstallációkat,
AG Design Agency | Levantes Family Farm
branding

AG Design Agency | Levantes Family Farm

Pasztell színek és történetmesélő, kedves figurák. A görög AG Design Agency a Levantes Family Farm nevű családi vállalkozás számára készített Red Dot díjas arculatot. Mutatjuk! Az AG Design Agency mottójában megfogalmazott„Creating brands that are truthful, innovative and beautiful”, vagyis „Őszinte, innovatív és vonzó márkákat építünk” kijelentés jól összefoglalja a